Author Topic: Vendbanimet dhe toponimet mesjetare te arealit te Dardanise gjate shek. 13-15  (Read 100 times)

Phanes

 • OG member
 • Jr. Member
 • ***
 • Posts: 78
 • Karma: +10/-0
Vini re, "Berishane" ne Nish, "Berishofc" ne kufi me kurshumline, berishiq ne sanxhak, etj etj.

Nocioni Kaleshiane qe shqiptart e kosoves me fise vijn gjat perandorise osmane duhet me u lane anash pergjithmone. Nese ka pas dyndje tfiseve ato kan ndodh ma heret se sa qe e dijm/menojm.

Manastiri Sveti Arbanash nserbi.

« Last Edit: July 27, 2019, 04:07:40 PM by Phanes »

Phanes

 • OG member
 • Jr. Member
 • ***
 • Posts: 78
 • Karma: +10/-0
Linku i hartes, se embed nuk po funksionon mire shkak madhsise:

https://i.imgur.com/S8aVnQ0.jpg

Phanes

 • OG member
 • Jr. Member
 • ***
 • Posts: 78
 • Karma: +10/-0
Krejt toponimet qe kan tbej me Berishe: