Author Topic: Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare  (Read 2900 times)

Leutrim

 • OG member
 • Newbie
 • ***
 • Posts: 33
 • Karma: +5/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #15 on: January 16, 2019, 12:50:30 AM »
Bekim Berisha : EV13>Z5018>FGC33625Quote
Ky ishte Bekim Berisha (Abeja). Hero i tri luftërave (Kroaci, Bosne dhe Kosovë). Ishte nga Grabovci i Kosovës dhe sipas testeve gjenetike Berishët e Grabovcit duhet ti takojnë haplogrupit E-V13. Specifikisht degës V13>Z5018>FGC33625. Lavdi!!

Dibran

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 109
 • Karma: +8/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #16 on: January 18, 2019, 01:46:43 AM »

Elez Koci është pjesë e familjes sime nga Ostreni. Prandaj, ai duhet të jetë pjesë e grupit të Dibrës.


Elez Koci: R1a-M458>L1029>Y133383>"Dibra Cluster"

« Last Edit: January 18, 2019, 01:54:40 AM by Dibran »

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #17 on: February 10, 2019, 10:42:23 PM »
Bekim Berisha : EV13>Z5018>FGC33625Lavdi për këtë hero! Kam pas nder ta njof per se gjalli ne vitin 1991 kur isha femi.

Nje foto me disa heroj te gjallë, bashkëluftetaret e Bekimit.


Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #18 on: February 11, 2019, 09:27:12 PM »
Tre ndër udhëheqësit e Malësisë së Gjakovës në veprimet luftarake të Lidhjes së Prizrenit:

Binak Alia: J2b-L283>PH1751
Ishte nga familja Mulosmani, në Bujan, bajraktarë të Krasniqes. Testi më i afërt që kemi është i vllaznisë Ahmagjokaj, shkojnë 11 breza.

Mal Dula Bajraktari: R1b-BY611>Z2705
Nga familja Hoxhaj e vllanznisë Aliaj në Pac, bajraktar i Bytyçit. Testi më i afërt është i vllaznisë Isufi të Pacit, me të cilën lidhen në 10 breza.

Ali Ibër Neza: E1b-V13>PH2180
Bajraktar i Shipshanit të Gashit në periudhën e Lidhjes. Kemi një test nga vllaznia Nezaj e Shpishanit. Lidhja breznore nuk është e qartë.
« Last Edit: February 11, 2019, 11:03:00 PM by Alban »

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #19 on: February 11, 2019, 09:50:24 PM »
Elez Koci është pjesë e familjes sime nga Ostreni. Prandaj, ai duhet të jetë pjesë e grupit të Dibrës.


Elez Koci: R1a-M458>L1029>Y133383>"Dibra Cluster"

Tre ndër udhëheqësit e Malësisë së Gjakovës në veprimet luftarake të Lidhjes së Prizrenit:

Binak Alia: J2b-L283>PH1751
Ishte nga familja Mulosmani, në Bujan, bajraktarë të Krasniqes. Testi më i afërt që kemi është i vllaznisë Ahmagjokaj, shkojnë 11 breza.

Mal Dula Bajraktari: R1b-Z2705
Nga familja Hoxhaj e vllanznisë Aliaj në Pac, bajraktar i Bytyçit. Testi më i afërt është i vllaznisë Isufi të Pacit, me të cilën lidhen në 10 breza.

Ali Ibër Neza: E1b-V13>PH2180
Bajraktar i Shipshanit të Gashit në periudhën e Lidhjes. Kemi një test nga vllaznia Nezaj e Shpishanit. Lidhja breznore nuk është e qartë.

Respekte dhe lavdi e përjetshme!!!

Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #20 on: March 14, 2019, 09:16:39 AM »
Shpend Dragobia: J2b-L283>PH1751

Shpend Dragobia (Shpend Bali Bisheva) ishte ndër udhëheqësit më të shquar të kryengritjeve shqiptare të vitete 1910-1912, dhe organizator i qëndresës ndaj pushtuesve të shumtë më pas. Kishte lidhje të ngushta me Isa Boletinin dhe Bajram Currin. Figura e tij është pasqyruar si një ndër presonazhet kryesorë në filmin Nëntori i Dytë.

Nga e njëjta familje, jo më larg se 5-6 breza, kemi tani rezultatin e parë, J2b-L283>PH1751.
« Last Edit: March 14, 2019, 09:59:35 AM by Alban »

Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #21 on: March 18, 2019, 03:05:00 PM »
Ardit Gjebrea: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster A

Kemi një rezultat nga familja Gjebrea në Gjirokastër. Sipas të gjitha gjasave edhe prezantuesi dhe këngëtari është i të njëjtës linjë.

Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #22 on: April 11, 2019, 08:23:39 AM »
Gëzim Nika: E1b-V13>FGC33625

Gëzim Nika është këngëtar nga fshati Bëtoshë, i fisit Mërtur, Tropojë. Kemi deri tani disa rezultate nga fisi i Mërturit, përfshirë edhe një nga fshati Bëtoshë. Te gjithë i takojnë degës E-FGC33625, pra edhe Gëzim Nika duhet të ketë të njëjtin haplogrup.

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #23 on: April 11, 2019, 06:10:19 PM »
Nikolle Nikprelaj: R1b>CTS9219>BY611>Y23373>Z2705*Nikolle Nikprelaj asht kengetar nga Tuzi ne Mal Zi, i perket fisit Triesh-Benkaj. Kemi nji Nikprelaj nga Trieshi ne projekt ca i perket grupit R-Z2705*, pra edhe Nikolla duhet te kete kte grup.

Gon!

 • OG member
 • Newbie
 • ***
 • Posts: 43
 • Karma: +4/-0
 • Illyrian Muslim
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #24 on: April 24, 2019, 09:01:52 PM »
Alma Bektashi: J2b2-L283-PH2967-PH1751

https://images.app.goo.gl/V6pPvEW3nymj2ja3A

Familja e kengetares se mirenjohur nga Nasalca e Bujanocit, Alma Bektashit (ne vitin 2011 ka qene pjese e jurise te The Voice Of Albania, e cila me nxenesen e saj Rina, si trajnere e saj dmth., shpallet edhe fituese e “The Voice Of Albania 2012”), jane me fis Shale dhe jane dale J2b-L283-PH1751. Nje kusheri i Almes eshte testuar dhe eshte pjese e projektit.
« Last Edit: April 27, 2019, 04:54:22 PM by Gon! »
>> Thaci Tribe - J2b2-L283>Z1296>PH2967>PH1751  <<

Beki

 • Newbie
 • *
 • Posts: 19
 • Karma: +3/-0
 • R1b-BY611>Z2705*
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #25 on: May 12, 2019, 08:03:42 PM »
Shaqir Cërvadiku është nga fisit Sopi. Duhet t'i përkasë një haplogroup E1b-V13>Z5018>FGC33625 si shumica e Sopi. Ai është nga fshati Poklek në Drenicë. Familja e tij erdhi në Poklek nga Krojmira në vitin 1904. Ata erdhën në Kosovë në vitin 1879 nga Jabllanica si muhaxhiri.
« Last Edit: May 12, 2019, 08:10:37 PM by Beki »

Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #26 on: May 12, 2019, 08:47:24 PM »
Shaqir Cërvadiku është nga fisit Sopi. Duhet t'i përkasë një haplogroup E1b-V13>Z5018>FGC33625 si shumica e Sopi.

Ka mundësi po duhet të kemi dikë nga familja e tij e afërt për ta klasifikuar. Shumica e Sopit janë E-V13>FGC33625 po kemi edhe 2 R-Z2705.

Beki

 • Newbie
 • *
 • Posts: 19
 • Karma: +3/-0
 • R1b-BY611>Z2705*
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #27 on: May 12, 2019, 09:18:05 PM »
Ka mundësi po duhet të kemi dikë nga familja e tij e afërt për ta klasifikuar. Shumica e Sopit janë E-V13>FGC33625 po kemi edhe 2 R-Z2705.
Mendoj se i takon hg E1b-V13>FGC33625, Sepse ne tashmë kemi dy Sopi nga Jugu i Serbisë të cilët i përkasin haplogroup  E-V13 dhe paraardhësit e Shaqir janë nga jugu i Serbisë.

Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #28 on: May 13, 2019, 12:18:03 AM »
Mendoj se i takon hg E1b-V13>FGC33625, Sepse ne tashmë kemi dy Sopi nga Jugu i Serbisë të cilët i përkasin haplogroup  E-V13 dhe paraardhësit e Shaqir janë nga jugu i Serbisë.

Kemi edhe një Sop me prejardhje nga Toplica që është R-Z2705. Gjithsesi E-V13>FGC33625 mbetet mundësi e mirë, por jo 100%.

Alban

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 209
 • Karma: +40/-0
Rezultatet e personaliteteve të shquara shqiptare
« Reply #29 on: May 22, 2019, 02:28:02 AM »
Luigj Gurakuqi: R1b-Z2103>CTS9219

Një anëtar nga Shkodra i familjes së Luigj Gurakuqit është testuar në 23andme si R-CTS9219, dhe shpejt do të bashkohet me projektin tonë përmes një testi më të thellë. Sipas të gjitha gjasave do ti takojë ndonjë nëndege të R1b-Z2103>CTS9219>BY611>Z2705.

Luigj Gurakuqi ishte një ndër intelektualët shqiptarë më të rëndësishëm të fillimit të shek XX, firmëtar i pavarësisë dhe Minitstër i Arsimit në qeverinë e parë të Shqipërisë së pavarur.