Author Topic: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update  (Read 7445 times)

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Karma: +157/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #15 on: April 11, 2017, 03:58:43 AM »
Disa obzervime te myOrigins 2.0:

Te gjithe Shqiptaret jemi 100% Europian, ose shume afer asaj shifre. Nen kategorine Europiane, shumica prej nesh jemi 100% SouthEast Europe dhe disa prej nesh kemi nje sasi te vogel te East Europe, Btitish Isles, West & Central Europe.

Fqinjet tane (Bullgaret, Serbet, Boshnjaket, Kroatet) shumica jane 100% Europian. Nen kategorine Europiane dy komponentet me te medhaja ne ato jane East Europe dhe SouthEast Europe, por shumica prej tyre East Europe e kane me te larte. Dhe ne rastin e Bullgareve duket qe shumica prej tyre kane rreth 15% "Middle East".

Duhan

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 202
 • Karma: +24/-1
 • J2b2 PH1751
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #16 on: April 11, 2017, 01:33:48 PM »
disa serbe paskan British Isles si une, edhe qaja Fiechy ne TA (qe asht kroat) ka pas british isles

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #17 on: April 11, 2017, 04:43:49 PM »
Interesant, po i shikoja rezultatet e Serbeve tek forumi i tyre dhe nje pjese e mire kane 3% deri ne 8% komonente jo Evropiane, pra  92% e deri 97% jane Evropiane. Prej gati te gjithe Shqiptareve qe kame pa deri tash jane 100% Evropian, pervec Demes. Ne verzionin e vjeter ne e kishim kete perqindje me te ulet se ta.


Sërbet po marin tash prej komponentav jo Europiake: 5% Siberia, 2% Ashkenazi, 2% Sephardic, 4% West Middle Eastern, 6% Asia minor, 4% West Middle East, 2% North and Central America, Asia minior, etj.. Dhe 3x ma shume East Europe se Southeast afërsisht.

Tek unë 18% East Euro duhet të jet një pjese prej Sërbës çka e kemi ikë para 6 apo 7 gjeneratav, nëse jo edhe plotsishët. Ndersa Southeast prej Shqiptarve.

Por tash për tash spe shof as një Serb apo Shqiptar çe ka North African sikur unë. Gjithashto në DNA Land vetëm se te një Serb e kam pa 2% Sardianian, por askush teri tash me komponenta sikur unë 10% Sardinian me 14% Mediterranean Islander edhe N African.

E kam pa çe më kan përmend apet në forumin e tyre tek tema autosomale në mnyre provokuse, net folin çka dojnë kurrë edhe ata vetë e dinë çe as me Ydna as me test autosomal ata nukë kan mujt mi vërtetu teoritë e tyre të renshme. E këtë e kan pranu edhe vet.

Siç po duket teri tash edhe Ydna edhe testi autosomal më kan dhan pakë a shumë rezultate të veqant dhe jo tipik 8)

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #18 on: April 11, 2017, 04:46:59 PM »
Më duket çe 2.0 është i ngjajshom teri dikun me DNA Land tash. Shqiptaret ku marshin 100% Balkan tash marin 100% South East.

Edhe unë edhe në DNA Land marë North African 1.8%.
« Last Edit: April 11, 2017, 05:43:01 PM by Dema »

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #19 on: April 11, 2017, 06:00:25 PM »
Rezultatet e një kusherinës teme, të Skerdit edhe IceT të cilën e kemi shumë afër ;)

Scandinavia3%
Southeast Europe91%
Iberia6%


Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #20 on: April 13, 2017, 01:49:39 PM »

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Karma: +157/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #21 on: April 13, 2017, 02:08:15 PM »
Urime për rezultatin, Ujkan!

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #22 on: April 13, 2017, 02:17:35 PM »
Urime për rezultatin, Ujkan!
Flm Vlla  :D. According to the Ftdna customer service that I was on the phone to, If I don't score any Jewish my Ydna result may be an error but yet again J1 isn't only Jewish

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #23 on: April 13, 2017, 02:27:59 PM »
The results came on the same day as my birthday lol. I'm ordering Ydna test and Mtdna test at Yseq today

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 849
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #24 on: April 13, 2017, 04:52:10 PM »
Urime! Thuju Ok pra testohemeni edhe nje here pa pare  ;D
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #25 on: April 13, 2017, 04:54:26 PM »
Urime! Thuju Ok pra testohemeni edhe nje here pa pare  ;D
Flm vlla. Do testohem prap ne Yseq kam me i orderu sonte

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #26 on: April 13, 2017, 05:05:36 PM »
Urime për rezultate Ujkan!  Interesant..

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #27 on: April 13, 2017, 05:06:43 PM »
Urime për rezultate Ujkan!  Interesant..
Flm  :D

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Karma: +157/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #28 on: April 13, 2017, 05:09:27 PM »
Urime për rezultatin, Ujkan!
Flm Vlla  :D. According to the Ftdna customer service that I was on the phone to, If I don't score any Jewish my Ydna result may be an error but yet again J1 isn't only Jewish

Ki parasysh qe Autosomal nuk mund të përcaktojë origjinën eventuale e Y-DNA të dikujt. Në këtë rast do të thotë që Y-DNA tënde (nëse është J1) është prezente në këtë vend për një periudhë të caktuar (minimum 500 vjet kisha me thënë).
« Last Edit: April 13, 2017, 05:11:09 PM by Flor »

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
« Reply #29 on: April 13, 2017, 05:11:20 PM »
Ki parasysh qe Autosomal nuk ka lidhje më origjinën eventuale e Y-DNA të dikujt. Në këtë rast do të thotë që Y-DNA tënde (nëse është J1) është prezente në këtë vend për një periudhë të caktuar (minimum 500 vjet kisha me thënë).
Po e di. Por maksimumi?