Author Topic: Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA myOrigins 1.0  (Read 2215 times)

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Karma: +157/-1
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA myOrigins 1.0
« on: January 22, 2017, 12:46:56 AM »
Rezultatet e Shqiptareve qe kane be Family Finder, per ata qe duan te shohin si u duken te tjereve.
Ne anen e majte eshte regjioni nga vjen i testuari:

« Last Edit: April 05, 2017, 01:45:10 PM by Flor »

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 849
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #1 on: January 22, 2017, 03:12:11 AM »
Super Flor! Shume ma leht mi krahasu kur i shef keshtu ne tabel.
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

IceT

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 188
 • Karma: +8/-0
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #2 on: January 22, 2017, 07:53:58 AM »
Central/west euro is it IE/yamnya ?

IceT

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 188
 • Karma: +8/-0
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #3 on: January 22, 2017, 08:46:05 AM »
I dont think it is or else most would get it like they do with east euro

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #4 on: January 22, 2017, 04:10:22 PM »
Flm për postim, interesant qysh po dallohen trojet ka pakë autosomalishët.

Dan

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 72
 • Karma: +1/-1
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #5 on: March 16, 2017, 02:59:14 PM »
Rezultatet e Shqiptareve qe kane be Family Finder, per ata qe duan te shohin si u duken te tjereve.
Ne anen e majte eshte regjioni nga vjen i testuari:


flor, cilat jane tipike per nje shqiptar geg a duhet ne qene e larte kjo east euro apo e ulet se spo I kuptoj vlla.

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Karma: +157/-1
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #6 on: March 16, 2017, 06:10:41 PM »
flor, cilat jane tipike per nje shqiptar geg a duhet ne qene e larte kjo east euro apo e ulet se spo I kuptoj vlla.

Po mesatarja në Geg vjen diku rreth 20% (sipas rezultateve të deritanishme), siç e sheh në tabelë. Nënkuptohet disa janë pak më lartë kësaj shifre, kurse disa më poshtë.
Në 23andMe nuk tregojmë aq shumë varianca të tilla. FTDNA ka deklaruar që do t'i bëjë 'update'​ komponentet e Autosomalit të tyre dhe të shohim si do dukemi atëherë.

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #7 on: March 16, 2017, 06:20:37 PM »
flor, cilat jane tipike per nje shqiptar geg a duhet ne qene e larte kjo east euro apo e ulet se spo I kuptoj vlla.

Po mesatarja në Geg vjen diku rreth 20% (sipas rezultateve të deritanishme), siç e sheh në tabelë. Nënkuptohet disa janë pak më lartë kësaj shifre, kurse disa më poshtë.
Në 23andMe nuk tregojmë aq shumë varianca të tilla. FTDNA ka deklaruar që do t'i bëjë 'update'​ komponentet e Autosomalit të tyre dhe të shohim si do dukemi atëherë.
Kurre kan me ba update?

Dan

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 72
 • Karma: +1/-1
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #8 on: March 16, 2017, 07:00:44 PM »
flor, cilat jane tipike per nje shqiptar geg a duhet ne qene e larte kjo east euro apo e ulet se spo I kuptoj vlla.

Po mesatarja në Geg vjen diku rreth 20% (sipas rezultateve të deritanishme), siç e sheh në tabelë. Nënkuptohet disa janë pak më lartë kësaj shifre, kurse disa më poshtë.
Në 23andMe nuk tregojmë aq shumë varianca të tilla. FTDNA ka deklaruar që do t'i bëjë 'update'​ komponentet e Autosomalit të tyre dhe të shohim si do dukemi atëherë.
me sa po shoh pjesa perendimore e ks po del ma nalt te east euro sesa lindort.

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 849
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #9 on: March 16, 2017, 08:00:32 PM »
Ashtu duket Shkodran por nuk me duket test serioz mu Family Finder per momentin (te shofim si do te del verzioni i ri). 'Raw data' e downloduar prej te njejtit test, pershembull ne kalkulatoret e gedmatch na paraqesin me kompakt si ne PCA plot ashtu edhe ne komponente, siç edhe e konfirmojne nja dy studime shkencore qe e kane analizu IBD sharing ne tere Evropen. Kur te kam pak kohe do i mbledhi ne excel ndoshta te dhenat e kalkulatorit K15.
« Last Edit: January 03, 2019, 06:14:53 PM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Karma: +157/-1
Komponentet e Shqiptareve ne FTDNA Family Finder
« Reply #10 on: March 16, 2017, 08:10:18 PM »
Ujkan, nuk e di kur FTDNA do t'a bëjë update MyOrigins. Vetëm bazohem nga një email që thanë se e kanë në plan më e bë update.

Harrova t'a cek edhe unë që përveç në 23andMe, poashtu edhe në kalkulator të ndryshëm nuk tregojmë aq shumë varianca në këto komponentet Autosomale.