Author Topic: Diskutim i pergjithshem  (Read 88165 times)

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Diskutim i pergjithshem
« Reply #885 on: August 09, 2018, 09:15:56 PM »
Ok faleminderit shume Lek. Por V13 qe jam esht prap sigurt a si? Edhe se esht pak haplotip i veqant.

Patjeter V13 je, por te percaktohet dega me thelle eshte veshtire ne kete distance, sidomos kur nuk e ke aske afer deri me tani.
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Diskutim i pergjithshem
« Reply #886 on: August 09, 2018, 09:18:46 PM »
Ka mundesi qe je V13-L241 por i ke do vlera qe te vecojne edhe nga ky grup per ata veshtire te thuhet dicka me konkrete.
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Shalian i Drenasit

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
 • Karma: +17/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #887 on: August 09, 2018, 09:55:23 PM »
Ka mundesi qe je V13-L241 por i ke do vlera qe te vecojne edhe nga ky grup per ata veshtire te thuhet dicka me konkrete.

Pra ne Ballkan nuk kam donje te afer a si esht situata? Por jam pas befaqesu sepse mendojsha mi be edhe ni test te Y Chromosom ndoshta me vjen ni tjeter Haplogrup. A ka mundesi qe esht ardh me von ja esht me moti ne Ballkan Haplogrupi me keta vlera
« Last Edit: August 09, 2018, 10:00:10 PM by Shalian i Drenasit »

Shalian i Drenasit

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
 • Karma: +17/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #888 on: August 09, 2018, 09:55:56 PM »
Ka mundesi qe je V13-L241 por i ke do vlera qe te vecojne edhe nga ky grup per ata veshtire te thuhet dicka me konkrete.

Interesant qe pasna edhe do vlera qe me veqojn nga ky grup.

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Diskutim i pergjithshem
« Reply #889 on: August 09, 2018, 11:39:00 PM »
Pra ne Ballkan nuk kam donje te afer a si esht situata? Por jam pas befaqesu sepse mendojsha mi be edhe ni test te Y Chromosom ndoshta me vjen ni tjeter Haplogrup. A ka mundesi qe esht ardh me von ja esht me moti ne Ballkan Haplogrupi me keta vlera

Nuk ma merr mendja qe ke, ashtu ka qene situata kur je testu se i kam shikuar projektet e Ballkanit. Tash shumica i kane databazat private keshtu qe nuk e di per momentin si qendron puna. Nuk ma merr mendja qe ka ardhe me vone, problemi qendron qe ka shume pak shqiptar nga malesia te testuar, per ata nuk ke asnje te afert. Nuk je i vetmi ne kete pozite, jane edhe disa tjere te pa klasifikuar.
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Shalian i Drenasit

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
 • Karma: +17/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #890 on: August 10, 2018, 04:22:42 AM »
Nuk ma merr mendja qe ke, ashtu ka qene situata kur je testu se i kam shikuar projektet e Ballkanit. Tash shumica i kane databazat private keshtu qe nuk e di per momentin si qendron puna. Nuk ma merr mendja qe ka ardhe me vone, problemi qendron qe ka shume pak shqiptar nga malesia te testuar, per ata nuk ke asnje te afert. Nuk je i vetmi ne kete pozite, jane edhe disa tjere te pa klasifikuar.

Ah ok faleminderit

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 854
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Diskutim i pergjithshem
« Reply #891 on: August 11, 2018, 02:37:17 PM »
Ah ok faleminderit


Pajtohem me krejt qka tha Leki, siq ta spjegova edhe une :  )

Keto vlera qe i ki te veqanta eshte mire per projekt shkaku variantave te ndryshme.

A ka mundesi qe esht ardh me von ja esht me moti ne Ballkan Haplogrupi me keta vlera

Per mendimin tim Iliro Grek dhe Shqiptar i vjeter i Dardanise apo rethines.
Veq per autosomal spo di qka me ba meqe po ki qef, ndoshta FTDNA? Tash eshte 59$

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #892 on: September 13, 2018, 06:38:00 PM »
Momentalisht në testim 36 në YSEQ dhe 9 në FTDNA. Pra gjithsej 45 rezultate të reja priten brenda rreth dy muajve në projekt :D

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 854
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Diskutim i pergjithshem
« Reply #893 on: September 13, 2018, 07:44:04 PM »
Momentalisht në testim 36 në YSEQ dhe 9 në FTDNA. Pra gjithsej 45 rezultate të reja priten brenda rreth dy muajve në projekt :D

wow, shume nice  8)   

Shalian i Drenasit

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
 • Karma: +17/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #894 on: September 14, 2018, 12:44:01 AM »
Momentalisht në testim 36 në YSEQ dhe 9 në FTDNA. Pra gjithsej 45 rezultate të reja priten brenda rreth dy muajve në projekt :D


Faleminderit per rekomandim

Shalian i Drenasit

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
 • Karma: +17/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #895 on: September 14, 2018, 12:44:51 AM »

Pajtohem me krejt qka tha Leki, siq ta spjegova edhe une :  )

Keto vlera qe i ki te veqanta eshte mire per projekt shkaku variantave te ndryshme.

Per mendimin tim Iliro Grek dhe Shqiptar i vjeter i Dardanise apo rethines.
Veq per autosomal spo di qka me ba meqe po ki qef, ndoshta FTDNA? Tash eshte 59$

Po autosomal duhet te bej gjithashtu.

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #896 on: September 14, 2018, 07:29:52 PM »
Momentalisht në testim 36 në YSEQ dhe 9 në FTDNA. Pra gjithsej 45 rezultate të reja priten brenda rreth dy muajve në projekt :D

wow, shume nice  8)

Synimi është që të arrijmë 500 rezultate në databazë deri në fund të vitit ;)

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #897 on: September 16, 2018, 04:45:29 AM »
Zykaj sipas Y37 ka një haplotip të veçantë të J2b-L283. Kandidat i mirë për BigY.

Jemi duke grumbulluar fonde në J-M241 Project në FTDNA që të sponzorojmë BigY për Zykaj. Nëse dikush ka dëshirë të ndihmojë sipas mundësisë, klikoni Donate në faqen: https://www.familytreedna.com/groups/m-241/about

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #898 on: September 27, 2018, 11:51:10 PM »
FTDNA sapo doli me pemen e tyre publike, qe eshte e bazuar nga rezultate te BigY si dhe ata qe kane testuar ndonje SNP ne sistemin e tyre. Shpresoj qe te kete permiresime ne te ardhmen. Gjithsesi, nje iniciative e mire pasi eshte publike dhe FTDNA ka databazen me te madhe, si dhe mund te shihen shembujt qe nuk kane transferuar BigY ne YFull:
https://www.familytreedna.com/public/y-dna-haplotree

FTDNA e ka edhe Kosoven 8)  Psh, ja si duket J-Z1296>PH2967:

« Last Edit: September 27, 2018, 11:52:53 PM by Flor »

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Diskutim i pergjithshem
« Reply #899 on: December 03, 2018, 03:49:00 AM »
Synimi është që të arrijmë 500 rezultate në databazë deri në fund të vitit ;)

Dhe synimi u arrit!!

Kerkojme ndjese qe nuk kemi publikuar rezultate koheve te fundit, por arsyeja eshte sepse kemi qene zene me analiza, inkuadrime, etj, pasi na kane dale shume. Keshtu qe sapo arritem 500 te testuar ne databazen e Projektit Shqiptar te ADN-se :D
http://www.gjenetika.com/rezultatet/