Author Topic: Diskutim i pergjithshem  (Read 95593 times)

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Diskutim i pergjithshem
« on: September 22, 2016, 07:10:45 PM »
Përshëndetje!!   ;)   8)
« Last Edit: November 23, 2016, 11:08:34 PM by Flor »

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 979
 • Karma: +156/-1
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #1 on: September 22, 2016, 07:12:40 PM »
Përshëndetje!!   ;)   8)

Mire se na erdhe vlla  :)

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #2 on: September 22, 2016, 07:15:28 PM »
A din dikush mem tregu sa Shqiptar total jan testu prej Pericic teri te Ferri ne testime shkenctare?

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #3 on: September 22, 2016, 07:15:53 PM »
Përshëndetje!!   ;)   8)

Mire se na erdhe vlla  :)


Flm shume!, mire se ju gjeta!
« Last Edit: September 22, 2016, 07:20:33 PM by Dema »

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 979
 • Karma: +156/-1
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #4 on: September 22, 2016, 07:21:14 PM »
A din dikush mem tregu sa Shqiptar total jan testu prej Pericic teri te Ferri ne testime shkenctare?

Une per veti s'e kam ndermend numrin e sakt.
Po do shof online pak ma vone dhe po i postoj.

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 844
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #5 on: September 22, 2016, 07:24:02 PM »
Mir se erdhe Dema :)
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 844
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #6 on: September 22, 2016, 07:49:56 PM »
A din dikush mem tregu sa Shqiptar total jan testu prej Pericic teri te Ferri ne testime shkenctare?

Perafersisht kisha me thane ngat 1000 vete jane testuar prej Shqiperie, Kosove, Maqedonie dhe Malit te Zi, perfshi edhe testet ne databazen e 23andme dhe ftdna.
« Last Edit: September 22, 2016, 07:57:09 PM by Admin »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #7 on: September 22, 2016, 09:19:21 PM »
A din dikush mem tregu sa Shqiptar total jan testu prej Pericic teri te Ferri ne testime shkenctare?

Perafersisht kisha me thane ngat 1000 vete jane testuar prej Shqiperie, Kosove, Maqedonie dhe Malit te Zi, perfshi edhe testet ne databazen e 23andme dhe ftdna.

Pershendetje, faleminderes!

Po amo nuk i kemi rezultatet prej atinve qka jan testu ne 23andme, sikur as ata qka jan testu ne FTDNA. I kemi rezultatet vetem se te atinve qka kan hi ne Albanian Bloodlines project + testimet shkenctare prej Pericic teri Ferri.         1000 po me duket numer i tepert?

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #8 on: September 22, 2016, 09:20:38 PM »
A din dikush mem tregu sa Shqiptar total jan testu prej Pericic teri te Ferri ne testime shkenctare?

Une per veti s'e kam ndermend numrin e sakt.
Po do shof online pak ma vone dhe po i postoj.

Ok pra Flor, bane listen te gjith testimev shkenctare publike ku jan testu Shqiptaret, + e dimi se ne projekt i kemi 82, po me intereson numri i te testuarve dhe rezultatet e tyre te bashkangjitura.

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 844
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #9 on: September 22, 2016, 09:37:22 PM »


Pershendetje, faleminderes!

Po amo nuk i kemi rezultatet prej atinve qka jan testu ne 23andme, sikur as ata qka jan testu ne FTDNA. I kemi rezultatet vetem se te atinve qka kan hi ne Albanian Bloodlines project + testimet shkenctare prej Pericic teri Ferri.         1000 po me duket numer i tepert?

Ok, do e shofim kur t'i numeron Flori. Ne 23andme ka shume Shqiptar qe jane testuar. Nuk jane ne projekt por ne qe jemi testuar atje mund t'i shofim rezultatet e tyre.
« Last Edit: September 22, 2016, 09:43:52 PM by Admin »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #10 on: September 22, 2016, 10:25:55 PM »


Ok, do e shofim kur t'i numeron Flori. Ne 23andme ka shume Shqiptar qe jane testuar. Nuk jane ne projekt por ne qe jemi testuar atje mund t'i shofim rezultatet e tyre.

Mundesh mi pa rezultatet prej krejtve qka jan testu ne 23andme apo vetem se ata qka i ki kusheri/relatives ?

Po e di se ne 23andme ka shume Shqiptare te testuar, amo kam mendu se eshte database i 23andme sekret dhe askush nuk mundet me pa

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 844
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #11 on: September 22, 2016, 11:15:01 PM »


Mundesh mi pa rezultatet prej krejtve qka jan testu ne 23andme apo vetem se ata qka i ki kusheri/relatives ?

Po e di se ne 23andme ka shume Shqiptare te testuar, amo kam mendu se eshte database i 23andme sekret dhe askush nuk mundet me pa

Vetem kusherit por atje kusherit i nuk i ke vetem nga kromozomi y, siç eshte ne Ftdna pershembull, apo nga mtdna, atje kusherit zgjedhen permes ADNs autosomale, kshtu qe une pershembull kam diku mbi 800 kusheri .
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 979
 • Karma: +156/-1
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #12 on: September 23, 2016, 12:22:42 PM »
Gjithsej numrin e testuar te Shqiptareve per Y-DNA (studimet shkencetare, 23andMe, FTDNA), pak a shume eshte nja 1000 veta.

Ferri et al (Shqiperi): 286
Sarno et al (Shqiperi): 223
Battaglia et al (Shqiperi): 55
Battaglia et al (Shqiptaret e MK): 64
Pericic et al (Kosovaret): 114
Mundet te ket edhe ndonje studim tjeter qe nuk me kujtohet tash.

Ne 23andMe duhet te kemi pa minimum 150 Shqiptare kisha me than te testuar per Y-DNA.
Ne projektin Albanian Bloodlines te FTDNA kemi 62 Shqpitare me rezultate dhe ka edhe nja 40 ne databaze te FTDNA dhe qe nuk jane bashku ne projekt, pra gjithsej 100 nga FTDNA.

Gjithsej me doli 992, pra rreth 1000.

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 868
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #13 on: September 23, 2016, 03:22:19 PM »
Vetem kusherit por atje kusherit i nuk i ke vetem nga kromozomi y, siç eshte ne Ftdna pershembull, apo nga mtdna, atje kusherit zgjedhen permes ADNs autosomale, kshtu qe une pershembull kam diku mbi 800 kusheri .

Po, po te kupoj, amo ato jan informata personale te cilat vetem se ti ki drejt edhe mundesh mi pa, na te tjert nuk mujmi mi pa. Sa prej atinve 800 jan Shqiptare ? Ma shume se 50%?   Po me duket se nuk mujmi mi shti ata prej 23andme ne kalkulim nji her. Ndoshta duhet me marru nji projekt ku mujne me hi krejt te testuar, pa marr parasysh ne qfare kompani jan testu?


Gjithsej numrin e testuar te Shqiptareve per Y-DNA (studimet shkencetare, 23andMe, FTDNA), pak a shume eshte nja 1000 veta.

Ferri et al (Shqiperi): 286
Sarno et al (Shqiperi): 223
Battaglia et al (Shqiperi): 55
Battaglia et al (Shqiptaret e MK): 64
Pericic et al (Kosovaret): 114
Mundet te ket edhe ndonje studim tjeter qe nuk me kujtohet tash.

Ne 23andMe duhet te kemi pa minimum 150 Shqiptare kisha me than te testuar per Y-DNA.
Ne projektin Albanian Bloodlines te FTDNA kemi 62 Shqpitare me rezultate dhe ka edhe nja 40 ne databaze te FTDNA dhe qe nuk jane bashku ne projekt, pra gjithsej 100 nga FTDNA.

Gjithsej me doli 992, pra rreth 1000.


Ok shume faleminderit Flor, do me than dikun reth 540 Shqiptare te Shqiperise, 65 te Maqedonise edhe 115 te Kosoves.

Pra ata 40 qe nuk kan hi ne projekt nuk kemi mundesi mi pa rezultatet e tyre publikisht? Sikur as rezultatet te atyre prej 23andme?

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 844
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Oda per diskutime pa meransi
« Reply #14 on: September 23, 2016, 05:58:34 PM »
Jane edhe nja dy studime tjera qe merren me popullatat e Ballkanit perendimor dhe gjithe Evropes, si psh ky studim: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0105090
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>