Author Topic: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së  (Read 126783 times)

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #825 on: August 17, 2019, 09:30:29 PM »
Me origjine jane nga Mali i Zi. Nga zona e Kuqit thote nje tradite tyre por ‘Kuqin’ e perdorin edhe disa  fise tjera qe kane ardhur nga ajo zone (si Rjolli pershembull) sepse ka qene per nje kohe te gjate kufiri qe e ka nda Malsine e Madhe me Malin e Zi.
Kam lexu ça ata nga Lohja e siperme kan origjine nga Kuçi, a asht edhe Lohja e poshtem me origjine nga Kuçi sipas traditat?

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 849
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #826 on: August 18, 2019, 07:32:29 PM »
Kam lexu ça ata nga Lohja e siperme kan origjine nga Kuçi, a asht edhe Lohja e poshtem me origjine nga Kuçi sipas traditat?

Lohja e poshtme duket qe jane ma heterogjen se e sipermja, per ata ekzistojne disa tradita rreth origjines se tyre. Ne pergjithesi i permendin disa fise e zona, si Plaven e Gucin, Gruden, Kuqin, Shllakun, Pultin etj. Patjeter duhet te testojme edhe disa familje atje per te kuptuar me mire si qendron puna, sidomos Lohjen e siperme (qe njihen si Fisi) dhe Vukcajt (vendali atu).
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 869
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #827 on: August 19, 2019, 11:55:17 AM »
Qe per Lohjen informatat nga R. Elsie ne gjuhe shqipe:

1. https://i.imgur.com/OFLzPAg.jpg
2. https://i.imgur.com/PTfzeCq.jpg
3. https://i.imgur.com/iMpkN0d.jpg
4. https://i.imgur.com/tJwce6G.jpg

Nese dikush don munt ta shtype ne Folej. Edhe nese dikuna i duhet info per donje fis tjeter mundem me ja fotografu informaten ;)
« Last Edit: August 19, 2019, 12:05:43 PM by Dema »

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 862
 • Karma: +35/-1
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #828 on: August 19, 2019, 02:16:09 PM »
Qe per Lohjen informatat nga R. Elsie ne gjuhe shqipe:

1. https://i.imgur.com/OFLzPAg.jpg
2. https://i.imgur.com/PTfzeCq.jpg
3. https://i.imgur.com/iMpkN0d.jpg
4. https://i.imgur.com/tJwce6G.jpg

Nese dikush don munt ta shtype ne Folej. Edhe nese dikuna i duhet info per donje fis tjeter mundem me ja fotografu informaten ;)
Asht edhe kjo per Lohjen http://zanimalsise.com/lohja-e-vogel-me-histori-te-madhe-prejardhja-e-banoreve-ublat-dhe-shirgji/.

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 849
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #829 on: August 31, 2019, 11:50:55 PM »
Rezultate te reja (R1)
- Kapri.  Golik, Moker, Pogradec, Shqiperi.
​R1b-PH155>M335

- Ademi, fisi Shala. Krushevice, Podujeve, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Doda, fisi Fani. Zall-Xhuxhe, Mirdite, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Kurti. Ngurrez e Madhe, Lushnje, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Morava. Hocisht, Devoll, Korce, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Shkullaku. Stropcke, Pogradec, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Xhomo. Erseke, Shqiperi.
 R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Guga. Progonat, Tepelene, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Deda, fisi Xhan. Xhan, Pult, Shqiperi.
 R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Toci. Kuç, Kurvelesh, Vlore, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Hoti. Hot, Gur-Lure, Diber, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Shala, fisi Shala. Rashiq, Peje, Kosove.
R1b-PF7562>PF7563>Y83965>Shala Cluster

- Hoxha. Gjilan, Kosove.
R1a-M417>Paspecifikuar

- Pali. Gjuraj, Pult, Shqiperi.
 R1a-M417>Paspecifikuar

- Kodra. Gjuraj, Pult, Shqiperi.
R1a-M417>Paspecifikuar

- Bici. Gurakuq, Librazhd, Shqiperi.
R1a-M417>Paspecifikuar

- Sinaj. Vlore, Shqiperi.
R1a-M458>L1029>General

- Rapeta. Varosh Ndroq, Tirane, Shqiperi.
R1a-M458>L1029>General

- Lika. Okshtun i Madh, Diber, Shqiperi.
R1a-M458>L1029>Y133383>Dibra Cluster

- Cenko. Gjirokaster, Shqiperi.
R1a-M417>Z280>CTS1211>YP3994Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
« Last Edit: September 01, 2019, 04:55:17 AM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 849
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #830 on: October 13, 2019, 08:12:49 PM »
Disa rezultate te reja:

- Cerga. Vendresh, Skrapar, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Shaphasa. Grece, Peze, Tirane.
E1b-V13>CTS9320>BY20093>Y84585

- Jusufi, fisi Kelmendi. Terpeze, Medvegje, Serbi.
E1b-V13>CTS9320>Z16988>Z27131>BY62310

- Doci. Lagjja Doci, Koman, Puke, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461>Y97307

- Duli, fisi Berisha. Medvegje, Serbi.
E1b-V13>Z5018>FGC33625>Y93102

- Elezaj. Bicaj, Kukes, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y173822

- Dednica, fisi Gashi - vellazeria Bardhi. Dednice, Toplice, Serbi.
E1b-V13>Z5018>L241>PH2180

- Dumi. Lanabregas, Tirane, Shqiperi.
E1b-M123>M34>Z841>Z21466>Y46710

- Zogu. Gramsh, Shqiperi. 
E1b-M123>M34>Z841>Z21466>Y46710

- Neziri, fisi Bytyci. Zhegovc, Ferizaj, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Cetaj, fisi Fani. Xhuxhe, Mirdite, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Ndreja. Perlat, Mirdite, Shqiperi. 
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Frroku. Selite e Keqe, Lac, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>FGC40202

- Pema. Lagjja Gegaj, Qerret i Madh, Puke, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>FGC40202

- Gerxhari. Lagjja Gegaj, Qerret i Madh, Puke, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>FGC40202Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
« Last Edit: October 13, 2019, 09:07:11 PM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>