Author Topic: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së  (Read 114655 times)

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #810 on: April 09, 2019, 11:52:17 PM »
Rezultate të reja (J, I, G):

• Qorduka. Kuç, Kurvelesh: J2b-L283>Paspecifikuar

• Çeliku. Cërvicë, Kërçovë: J2b-L283>Cluster A

• Luli. Lumzi, Pukë: J2b-L283>PH2967>Y85522

• Rama. Shkozë, Vlorë: J2b-L283>PH2967>PH1751

• Maqedonci, fis Krasniqi. Prishtinë: J2b-L283>PH2967>PH1751

• Saraci. Tiranë: J2b-L283>Y23094>Y82533

• Merhori. Kavajë: J2b-L283>Y23094>Y82533

• Kola. Gjirokastër: J1-M267>Z1828>Z18463

• Cekodhima. Radhimë, Vlorë: J2a-M410>Paspecifikuar

• Duni. Dhërmi, Himarë: J2a-M410>L25>Z7700>Himara Cluster

• Kika. Tiranë: I1-M253

• Ukaj, fis Kabashi. Korishë, Prizren: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Zekaj, fis Kabashi. Viti, Gjilan: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Mjeda. Shkodër: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Bytyqi, fis Bytyçi. Brekoc, Gjakovë: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Negri. Shkodër: I2-M223>S25733>A427

• Halilaj. Mallakastër: G2a-P15


(Testuar në FamilyTreeDNA dhe YSEQ)

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #811 on: May 04, 2019, 04:37:54 AM »
Katermbedhjete teste te reja (E1b)​- Kikia. Paper, Elbasan, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar 

​- Cejku. Kukes, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Gubetini, fisi Gashi i Gurit. Llap, Kosove.
E1b-V13>CTS9320>General 

- Metani. Skrapar, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>General

- Berberi. Vlore, Shqiperi.
 E1b-V13>CTS9320>General

- Farka. Tirane, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z17264>PH1173

- Dembogaj, fisi Kelmendi. Boge, Rugove, Kosove.
 E1b-V13>CTS9320>Z16988>Z27131>BY62310

- Furxhi. Moglice, Korce, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Rica. Shebe, Mirdite, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Berisha, fisi Berisha. Kryshec, Gjakove, Kosove.
E1b-V13>Z5018>FGC33625>Berisha-Sopi Cluster

- Guni. Kruje, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086

- Zaho. Brataj, Vlore, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086

- Celaj. Terbac, Vlore, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086

- Qyrdedi. Hormove, Tepelene, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #812 on: May 20, 2019, 05:56:07 PM »
Disa rezultate te reja (E1b dhe R1)- Xhanari. Kelcyre, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Godaj. Gjorm, Vlore, Shqiperi.
E1b-V22>L1250>BY7402

- Peza. Peze, Tirane, Shqiperi.
E1b-M123>M34>M84>FGC18353

- Hidri. Petrele, Tirane, Shqiperi.
R1b-L51>General

- Selmani. Rradhime, Vlore, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Bytyqi, fisi Bytyçi. Shkoze, Malisheve, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Zejnullahu, fisi Bytyçi. Lladofc, Podujeve, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Sulaj. Shqefen, Mat, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mazreku, fisi Thaçi - vellazeria Mazreku. Malisheve, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Gega. Fisi Thaçi - vellazeria Zogaj. Lladrovc, Malisheve, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Haxhiu. Vlore, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Balliu. Cekin, Gramsh, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Sejamini. Rahove, Vithkuq, Korce, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Fejzaj. Kanine, Vore, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Baraj. Kuç, Kurvelesh, Vlore, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Bedeni. Kruje, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705>Y32147

- Dalipi. Gjirokaster, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>Y32042

- Malltezi. Durres, Shqiperi.
R1a-M417>Paspecifikuar

- Metaj. Gumenice, Çameri, Greqi.
R1a-M417>Paspecifikuar

- Kajo. Selenice e Pishes, Kolonje, Shqiperi.
R1a-M458>L260>YP254

- Sulaj. Va Spas, Kukes, Shqiperi.
R1a-M458>L1029>General

- Saka. Krahes, Tepelene, Shqiperi.
R1a-Z280>CTS1211Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #813 on: May 21, 2019, 03:00:56 AM »
12 rezultate të reja (J2, I1, I2, G2):

• Shalsi. Elbasan: J2b-L283>Cluster A

• Jasiqi, fis Hoti. Jasiq, Junik: J2b-L283>PH2967>Y20899

• Gjika, fis Kushneni. Kuzhnen, Mirdite: J2b-L283>PH2967>Y20899>Y85522

• Myftaraj. Lenie, Gramsh: J2b-L283>PH2967>Y20899>PH1751

• Alushi, fis Krasniqi. Dumnice e Llugave, Vushtrri: J2b-L283>PH2967>Y20899>PH1751

• Lika. Tirane: J2a-M67>Z467>Z6271

• Dauti. Jezerc, Ferizaj: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Haxha, fis Gashi. Aqareve, Mitrovice: I2-CTS10228>Y3120

• Qirjazi. Kolonje: I2-CTS10228>Y3120

• Sinjari. Sinje, Berat: I2-M223>L701>S25733>A427

• Fratari. Fratar, Mallakaster: I2-M223>L1229>Z2068>Y9443

• Kosta. Permet: G2-P287

Testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #814 on: July 08, 2019, 05:48:11 AM »
Dhjete rezultate te reja (E1b):- Gjorga. Gurakuq, Librazhd, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar


- Kirka. Zerqan, Diber, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>General


- Llapashtica, fisi Gashi. Podujeve, Kosove.
E1b-V13>CTS9320>Z37530>BY4524


- Molliku. Tirane, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>BY20093>Y84585


- Qorraj, fisi Kelmendi - vellazeria Lajqi. Drele, Peje, Kosove.
E1b-V13>CTS9320>Z16988>Z27131>BY62310


- Biblekaj, fisi Berisha - vellazeria Merturi. Ramoc, Gjakove, Kosove.
E1b-V13>Z5018>FGC33625>Berisha-Sopi Cluster


- Preza. Tirane, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y173822


- Kajmaku. Shkoder, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>L241>A7065


- Kuçi, fisi Kuqi. Shkoder, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>Z16661>BY165837


- Vorpsi. Tirane, Shqiperi.
E1b-V22>GeneralJane testuar ne YSEQ dhe FamilyTreeDNA
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #815 on: July 13, 2019, 12:05:06 AM »
18 rezultate të reja (J2, J1, I1, I2, H):

• Frisku. Komsi, Mat: J2b-L283>PH2967>Y20899>Y85522

• Murati. Kashar, Tirane: J2b-L283>PH2967>Y20899>PH1751

• Strofci, fis Krasniqi. Strofc, Vushtrri: J2b-L283>PH2967>Y20899>PH1751

• Loshaj, fis Gashi i Gurit. Carrabreg i Eperm, Decan: J2b-L283>PH2967>Y20899>PH1751

• Mushkaj. Damez, Tepelene: J2b-L283>Y23094

• Nushi. Bishqethem, Lushnje: J2b-L283>Y23094>Y82533

• Ivezaj, fis Gruda. Grude, Malesi e Madhe: J2b-L283>Y23094>Y82533

• Ferruni. Progonat, Kurvelesh: J2b-L283>Y23094>Y82533?

• Spaho. Zemlak, Korce: J1-M267>?

• Hoxha. Gjirokaster: J1-M267>Z1828>Z18463

• Ceku. Limar, Permet: J2a-F3133>SK1382>L192

• Lleshi. Bushkash, Ulez, Mat: I1-M253>?

• Isufi, fis Kabashi. Rrape, Puke: I1-M253>Y16437>Y60985

• Luci, fis Krasniqi. Peje: I2-CTS10228>Y3120

• Janaqi. Korce: I2-CTS10228>Y3120

• Riska. Vithkuq, Korce: I2-CTS10228>Y3120

• Malci. Lac, Kurbin: I2-M223>S25733>A427

• Karreri. Nivice e Bregut, Himare: H>Paspecifikuar


Testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
« Last Edit: July 13, 2019, 10:10:52 AM by Flor »

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #816 on: August 16, 2019, 01:42:18 AM »
13 rezultate të reja (J2 & J1):

• Cara. Lumzi, Puke: J2b-L283>Y20899>Y85522

• Kadriu. Sine e Eperme, Diber (origjina Lure): J2b-L283>Y20899>PH1751

• Cupi. Arre-Malle, Lure, Diber: J2b-L283>Y20899>PH1751

• Krasniqi, fis Krasniqi. Junik: J2b-L283>Y20899>PH1751

• Curri, fis Krasniqi. Lluge, Podujeve (origjina Gjakove): J2b-L283>Y20899>PH1751

• Pernezha. Fushe-Aliaj, Diber: J2b-L283 (me shume mundesi J-Y23094>Y82533)

• Ahmetaj. Topojan, Kukes: J2b-L283>CTS11100>"Hoti Cluster"

• Fishti. Vrenjt, Kastriot, Diber: J2b-L283 (me shume mundesi J-Z631)

• Ruca. Gjirokaster: J2b-M205>Cluster A

• Vulaj, fis Lohja. Lohje e Poshtme, Shkoder: J2b-M205>CTS1969>Y22066

• Hekaj, fis Reci. Rec, Shkoder: J2a-M67>?

• Gjiknuri. Kudhes, Himare, Vlore: J2a-M92>Z36892

• Leli. Kuc, Vlore: J1-Z1828>ZS3128>ZS6908


Testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 854
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #817 on: August 16, 2019, 05:31:40 AM »


• Ruca. Gjirokaster: J2b-M205>Cluster A

• Vulaj, fis Lohja. Lohje e Poshtme, Shkoder: J2b-M205>CTS1969>Y22066

Shumë mire për këta dy shembuj te ri.

Veqantarisht për shembullin nga Shkodra edhe veriu Shqipërisë.
Tash i kemi pakë a shume krejt trojet shqiptare te mbuluar me disa degë të ndryshme nga ky haplogrup. Dega me DYS388=12 nga Tirana ende na mungon në projekt edhe mund të jet Dema nga Zall Bastri nga 23andme apo donje familje tjetër.

Por është e kjart se haplogrupi u shpernda ne Mediteran nga Lidhja e Mesme edhe gjindet ne disa degë të ndryshme siq në jug te Shqipërisë e prandaj në Greqi, Sicili, Sardini, Qiper, Lidhje të Mesme, etj me TMRCA 5700 vjet.

Ndërsa nëndega Y22066 cilës i takoj edhe une është më veriore rreth Malit të Zi (zona Gege) por gjithsesi me prejardhje të njejtë.

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #818 on: August 16, 2019, 07:14:10 PM »
Rezultate të reja (I1 & I2):

• Bruka. Bushkash, Ulez, Mat: I1-M253>?

• Betja. Elbasan: I1-M253 (me mundësi nën I-Z63)

• Lani. Bushat, Shkoder: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Rexha, fis Kryeziu. Varosh, Ferizaj: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Dunga. Qerret i Madh, Puke: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Cena. Qerret i Madh, Puke: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Tafilaku. Qerret i Madh, Puke: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Djaloshi. Qerret i Madh, Puke: I1-Z63>Y16437>Y60985

• Zhara. Elbasan: I2a-S21825>Y11949

• Mezini. Gjirokaster: I2a-CTS10228>Y3120

• Dhamo. Erseke, Korce: I2a-CTS10228>Y3120>S17250

• Sulejmani. Mitrovice: I2a-M223>L1229>Z2068


Testuar në FamilyTreeDNA dhe YSEQ

Beki

 • Newbie
 • *
 • Posts: 18
 • Karma: +3/-0
 • R1b-BY611>Z2705*
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #819 on: August 16, 2019, 09:21:36 PM »
• Bruka. Bushkash, Ulez, Mat: I1-M253>?
The Bushkashi are a tribe (fis). Family Bruka is from the village of Stojan.

Alban

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 204
 • Karma: +38/-0
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #820 on: August 17, 2019, 12:36:56 AM »
The Bushkashi are a tribe (fis). Family Bruka is from the village of Stojan.

Do you have a source that says they come this village?
« Last Edit: August 17, 2019, 12:52:03 AM by Alban »

Beki

 • Newbie
 • *
 • Posts: 18
 • Karma: +3/-0
 • R1b-BY611>Z2705*
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #821 on: August 17, 2019, 01:24:15 AM »
In this video and on the facebook page about the village of Stojan. The village of Stojan was formerly called Brinja. A little weird surname and a weird village name :D
https://youtu.be/QNFOD0qdtMI

Alban

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 204
 • Karma: +38/-0
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #822 on: August 17, 2019, 04:36:32 AM »
Thank you. He seemed to be from a village nearby, but they are most likely related.

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #823 on: August 17, 2019, 08:32:48 PM »
Shumë mire për këta dy shembuj te ri.

Veqantarisht për shembullin nga Shkodra edhe veriu Shqipërisë.
Tash i kemi pakë a shume krejt trojet shqiptare te mbuluar me disa degë të ndryshme nga ky haplogrup. Dega me DYS388=12 nga Tirana ende na mungon në projekt edhe mund të jet Dema nga Zall Bastri nga 23andme apo donje familje tjetër.

Me origjine jane nga Mali i Zi. Nga zona e Kuqit thote nje tradite tyre por ‘Kuqin’ e perdorin edhe disa  fise tjera qe kane ardhur nga ajo zone (si Rjolli pershembull) sepse ka qene per nje kohe te gjate kufiri qe e ka nda Malsine e Madhe me Malin e Zi. 
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Reply #824 on: August 17, 2019, 09:19:13 PM »
Njezet rezultate te reja (E1b)
- Odri, fisi Xhan. Xhan, Pult, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Mahmuti. Gumenice, Çameri, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Saliko. Gumenice, Çameri, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Kika. Kruje, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Ara, fisi Plan-Boksh. Boksh, Pult, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Hoxhaj. Vajush, Malesi e Madhe, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Ujkaj. Vajush, Malesi e Madhe, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Frasheri. Frasher, Permet, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Prifti, fisi Çidhen. Sine e Poshtme, Diber, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461>Y97307

- Kahrimani, fisi Kryeziu. Mitrovice, Kosove.
E1b-V13>Z5018>Y145455>Cluster A

- Idrizi, fisi Berisha. Cermjan, Gjakove, Kosove.
E1b-V13>Z5018>FGC33625>Y93102

- Dervishi, fisi Berisha - vellazeria Merturi. Has, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC33625>Y93102

- Ndoi, fisi Fani - vellazeria Karaçi. Bisake, Mirdite, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y173822

- Nikolli, fisi Fani. Bisake, Mirdite, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y173822

- Brigja, fisi Kiri. Lekgjonaj, Pult, Shkoder, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>L241>General

- Mehmeti, fisi Luma. Tetove, Maqedoni.
E1b-V13>Z5018>L241>PH2180

- Gjeloshaj, fisi Koja e Kuqit. Koje, Mali i Zi.
E1b-V13>Z5018>Z16661>BY165837

- Ivanaj, fisi Koja e Kuqit. Koje, Mal i Zi.
E1b-V13>Z5018>Z16661>BY165837

- Miftari. Topojan, Kukes, Shqiperi.
E1b-M123>M34>L791>Y4972

- Hanxhari. Berat, Shqiperi.
E1b-M123>M34>M84>PF6747
Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
« Last Edit: August 17, 2019, 09:24:08 PM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>