Author Topic: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së  (Read 114654 times)

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #765 on: December 05, 2018, 10:33:07 PM »
25 rezultate të reja (I1 dhe I2):

• Xhebra. Rexhin, Tepelene: I1-Z58>S6277>A6397>Laberia Cluster

• Hasamataj. Smokthine, Vlore: I1-Z58>S6277>A6397>Laberia Cluster

• Mero. Peshtan, Tepelene: I1-Z58>S6277>A6397>Laberia Cluster

• Ukgjini, fis Shkreli-Kcira. Kline, Kosove (me origjine nga Kcira): I1-Z63>S2077>Y16437>Puka Cluster

• Bytyqi, fis Bytyci. Qerret, Puke: I1-Z63>S2077>Y16437>Puka Cluster

• Carcani. Fushebardhe, Gjirokaster: I1-L22

• Abazi. Delvine, Sarande: I1-L22

• Kanxheri. Korce: I1-Z58?

• Plaku. Farke, Tirane: I1-Z58?

• Vinjahu. Permet: I1-M253>Paspecifikuar

• Ceci. Treska, Korce: I2a-M423>CTS10228

• Goci. Kruje: I2a-M423>CTS10228

• Sholla. Voskopoje, Korce: I2a-M423>CTS10228

• Nurja. Shkoder: I2a-M423>CTS10228

• Bocaj. Lazarat, Gjirokaster: I2a-M423>CTS10228

• Kana. Borove, Kolonje: I2a-M423>CTS10228

• Haxhiraj. Armen, Vlore: I2a-M423>CTS10228

• Bejkosala. Vlore: I2a-M423>CTS10228>S17250

• Sefedini. Prishtine: I2a-M423>CTS10228>S17250

• Pelingu. Ulqin: I2a-M423>CTS10228>S17250

• Gjona. Prenisht, Pogradec: I2a-M223>Paspecifikuar

• Cifliku. Korce: I2a-M223>L701>S25733

• Xhafaj. Greshice, Mallakaster: I2a-M223>L701>S25733

• Barci. Sanjollas, Kolonje: I2a-M223>L701>S25733

• Rama. Krahes, Tepelene: I2a-M223>L701>S25733

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #766 on: December 25, 2018, 05:54:00 PM »
Tete rezultate te reja:


- Zhilla. Kolonje, Korce, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Caslli. Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Qendro. Progonat, Tepelene, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086

- Nano. Skrapar, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086

- Nika, fisi Thaçi. Iballe, Puke, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>L241>PH2180

- Rrexha. Simon, Shenmeri, Kukes, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>L241>PH2180

- Ramovi. Martinaj, Plave, Mali i Zi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>Z16661>Kuqi Cluster

- Binaj, fisi Xhakaj. Sevaster, Vlore, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705>Y32147Jane testuar ne FamilyTreeDNA
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #767 on: December 26, 2018, 02:26:23 AM »
14 rezultate të reja (J2, J1, I1, I2, G2):

• Malaj, fis Krasniqi-Hysenmeksh.  Markaj, Tropoje: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Krasniqi, fis Krasniqi.  Grashtice, Prishtine: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Zenelaj, fis Krasniqi.  Markaj, Tropoje: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Bektashi, fis Shala. Nesalce, Bujanoc: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Spahia. Gjakove: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Papadhimitri. Libohove, Gjirokaster: J2b-L283>Z1296>Z631

• Hasanaj. Vranisht, Vlore: J1-P58>Z1884>L829

• Mandi. Gjirokaster: J1-P58>Z1884>L829

• Salillari. Kapinove, Skrapar: J1-P58>Z1884>L829

• Komoni. Peje, me origjine nga Komani: I1-Z63>S2077>Y16437>Puka Cluster

• Demiraj. Luzat, Tepelene: I1-L22>Cluster A

• Adili. Filat, Cameri: I2a-M423>CTS10228

• Progonati. Luzat, Tepelene: I2a-M423>CTS10228

• Mbrice. Poshnje, Berat: G2-P287

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #768 on: January 09, 2019, 03:04:09 AM »
Trembedhjete rezultate te reja (E1 & R1b)​- Tufa, Lunder, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: ​E1b-V13>Paspecifikuar


- Balic (Balaj), fisi Kelmend, Gucia, Mali i Zi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z16988>Z27131>BY4590


- Basha, Plave, Mali i Zi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461


- Ukcamaj, fisi Merturi, Betoshe, Tropoje, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC33625>Berisha-Sopi Cluster


- Qirici, Humelice, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster A


- Borakaj, Brataj, Vlore, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086


- Ahmataj, Brataj, Vlore, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086


- Shyti, fisi Gashi - vellazeria Shipshani, Shipshan, Tropoje.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>L241>PH2180


- Trota, Kenete e Vjeter, Kukes, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-M81


- Korriku, Bubq, Fushe - Kruje, Shqiperi.
Haplogrupi: E1a-M132


- Taga, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705*


- Lamaj, Delvine, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705


- Alia, Drakovoi, Koplik, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 842
 • Karma: +35/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #769 on: January 09, 2019, 03:37:39 PM »
- Korriku, Bubq, Fushe - Kruje, Shqiperi.
Haplogrupi: E1a-M132
Shume rezultat interesant. Nga ku thu ka ardh ky haplogrup ne Shqipni dhe cfar kohe?

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #770 on: January 10, 2019, 02:20:34 AM »
16 rezultate të reja (I1, I2, J2, J1):

• Meco. Smokthine, Vlore: I1-Z58>>A6397>Laberia Cluster

• Meci, fis Kabashi. Mece, Puke: I1-Z63>>Y16437>Y60985

• Gashi, fis Gashi. Llapushnik, Drenas: I1-Z63>>Y16437>Y60985

• Dedaj. Qelez, Puke: I1-Z63>>Y16437>Y60985

• Gjermeni. Korce: I2-CTS10228>Y3120

• Bejleri. Cakran, Mallakaster: I2-CTS10228>Y3120

• Agolli. Bulgarec, Korce: I2-CTS10228>Y3120

• Marku. Gjakove: I2-CTS10228>Y3120>S17250

• Pergjoka. Lac, Kurbin: I2-M223>L701>S25733>A427

• Shabani. Tirane: I2-M223>L701>S25733>A427

• Ismailukaj, fis Krasniqi-Kolgeci. Llugaj, Tropoje: J2b-L283>>PH1751

• Medja. Shkoder: J2b-L283>>Y23094

• Rushaj, fis Shkreli-Kolaj. Zagore, Malesi e Madhe: J2b-L283>>Y23094>Y82533

• Cabej. Gjirokaster: J2b-M205>Cluster A

• Cela. Shkoder: J2a-Z6046>SK1321

• Pershpali. Dom, Mirdite: J1-M267>P58

Testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #771 on: January 10, 2019, 01:54:13 PM »
Shtatë rezultate të reja (Haplogrupet R1a, G, T):

• Tuzi/Hyseni. Shkodër: R1a-Z284

• Kallacej. Shkodër: R1a-M458>L260>YP1337

• Lamce. Çorrush, Mallakastër: R1a-M458>L1029>General

• Saraci. Bellovë, Dibër: R1a-M458>L1029>General

• Kabaj. Borsh, Himarë: R1a-Z280>CTS1211

• Bejleri. Libohovë, Gjirokastër: Ga-L30>L497>Z1816

• Karaiskaj. Korçë: N1a-L666>P43>VL67>VL73


Testuar në FamilyTreeDNA dhe YSEQ

Dibran

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 108
 • Karma: +8/-0
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #772 on: January 10, 2019, 02:09:17 PM »
Shtatë rezultate të reja (Haplogrupet R1a, G, T):

• Tuzi/Hyseni. Shkodër: R1a-Z284

• Kallacej. Shkodër: R1a-M458>L260>YP1337

• Lamce. Çorrush, Mallakastër: R1a-M458>L1029>General

• Saraci. Bellovë, Dibër: R1a-M458>L1029>General

• Kabaj. Borsh, Himarë: R1a-Z280>CTS1211

• Bejleri. Libohovë, Gjirokastër: Ga-L30>L497>Z1816

• Karaiskaj. Korçë: N1a-L666>P43>VL67>VL73


Testuar në FamilyTreeDNA dhe YSEQ

Very surprised how the Dibra L1029 sample didnt fall in our Dibra cluster. The Tuzi sample is interesting. Probably Normans?

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 854
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #773 on: January 10, 2019, 02:15:41 PM »
Very surprised how the Dibra L1029 sample didnt fall in our Dibra cluster. The Tuzi sample is interesting. Probably Normans?

Edhe une e kam vrejt kete menjehere, por eshte pytje ne cilien dege bjen pas L1029*?


Gjithashtu keto dita na kan arrite per her te parre edhe do haplogrupe te cilet nuke i kemi pas me heret ne projekt sikurse G1, edhe N1.

Dibran

 • OG member
 • Full Member
 • ***
 • Posts: 108
 • Karma: +8/-0
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #774 on: January 10, 2019, 02:49:58 PM »
Edhe une e kam vrejt kete menjehere, por eshte pytje ne cilien dege bjen pas L1029*?


Gjithashtu keto dita na kan arrite per her te parre edhe do haplogrupe te cilet nuke i kemi pas me heret ne projekt sikurse G1, edhe N1.

very true. I just noticed the N1 after you mentioned it. The West-Slavic R1a-L260 branch is also interesting in that Shkodran sample. I am curious whether I match these other Albanian L1029 distantly as I do some other L1029 that are German, Polish Scandinavian etc. I know they aren't part of our cluster but do they match in a general sense?

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 842
 • Karma: +35/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #775 on: January 10, 2019, 04:47:03 PM »
very true. I just noticed the N1 after you mentioned it. The West-Slavic R1a-L260 branch is also interesting in that Shkodran sample. I am curious whether I match these other Albanian L1029 distantly as I do some other L1029 that are German, Polish Scandinavian etc. I know they aren't part of our cluster but do they match in a general sense?
Mostra L260 bjen nen-grupin YP1337, asht Shkodran por me origjine nga Mali i Zi(Ka pas shkrujt se ndoshta asht nga Kuqi, por R1a ne Kuq asht prej nji dege tjeter). Mostra N1 asht nen VL73 dhe ky grup duket se ka perhapje me grupet Turkic, ndoshta ka link me Avars ose Huns.

Alban

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 204
 • Karma: +38/-0
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #776 on: January 10, 2019, 06:31:53 PM »
Mostra L260 bjen nen-grupin YP1337, asht Shkodran por me origjine nga Mali i Zi(Ka pas shkrujt se ndoshta asht nga Kuqi, por R1a ne Kuq asht prej nji dege tjeter). Mostra N1 asht nen VL73 dhe ky grup duket se ka perhapje me grupet Turkic, ndoshta ka link me Avars ose Huns.

Mos po e ngaterron me dike tjeter Ujkan? Ky L260 nuk di se ka shkruar gje. Me prejardhje eshte prej Malit te Zi. Kur fola une me te nuk kishte informacion me te hollesishem.

Alban

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 204
 • Karma: +38/-0
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #777 on: January 10, 2019, 06:32:22 PM »
double post

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 842
 • Karma: +35/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #778 on: January 10, 2019, 06:34:09 PM »
Mos po e ngaterron me dike Ujkan? Ky L260 nuk di se ka shkruar gje. Me prejardhje eshte prej Malit te Zi. Kur fola une me te nuk kishte informacion me te hollesishem.
Ne Ftdna ka pas shkrujt "Kuci Rozaje?", por tashti e ka heq.

Ujkan Vushaj

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 842
 • Karma: +35/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #779 on: January 10, 2019, 06:44:32 PM »
- Ramovi. Martinaj, Plave, Mali i Zi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>Z16661>Kuqi Cluster
A thu se ky asht me origjine nga Kelmendi? Ne Martinaj me sa di une jane shprengul vllaznite Hasangjekaj, Prelvukaj, dhe Lecaj nga Vukli, por nuk e di nga ku jane ardh kta Ramovi. Ne Martinaj me sa di une ka vetem Kelmendas. Nga ana gjenetike ky nuk asht Kelmendas por Kucas.