Author Topic: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së  (Read 114658 times)

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #750 on: October 16, 2018, 04:42:13 PM »
Gjashtë rezultate të reja (haplogrupet I1, I2, G2):

• Mbiemri Bajrami.  Bolenë, Vlorë
Haplogrupi: I1-Z58>>A6397>Laberia Cluster

• Mbiemri Furriku, fis Kabashi.  Kabash, Pukë
Haplogrupi: I1-Z63>>Y16437>Puka Cluster

• Mbiemri Hadaj.  Berat
Haplogrupi: I2a-M423>>CTS10228

• Mbiemri Shehu.  Gjirokastër
Haplogrupi: I2a-M423>>CTS10228

• Mbiemri Skrame.  Vlorë
Haplogrupi: I2a-M223>L1229>Z2068

• Mbiemri Janaqi.  Odrican, Përmet
Haplogrupi: G2a

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #751 on: October 17, 2018, 03:39:35 AM »
Katermbedhjete rezultate te reja (V13 dhe R1b)


- Mbiemri Frasheri, Frasher, Permet, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Mbiemri Zhupa, Memaliaj, Tepelene, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster A

- Mbiemri Tahiri, Gumenice, Cameri, Greqi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster B

- Mbiemri Bizhga, Golem, Kurvelesh, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster B

- Mbiemri Dobi, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: ​E1b-V13>Paspecifikuar

- Mbiemri Sinani, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Mbiemri Ceribashi, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Mbiemri Hibo, Poloske, Devoll, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mbiemri Caku, Shkoder, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mbiemri Miraka, Gramsh, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mbiemri Islami, Dhemblan, Tepelene, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mbiemri Muliqi, fisi Shala. Vushtrri, Kosove.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563>Shala Cluster

- Mbiemri Maka, fisi Maka. Buzhale, Puke, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563>Z29764>PF7566>Koman Cluster

- Mbiemri Permeti, Sarande, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563


Te gjithe jane testuar ne YSEQ (Alpha dhe Beta)​
« Last Edit: November 07, 2018, 09:46:28 PM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #752 on: October 20, 2018, 03:23:33 AM »
Katër rezultate te reja:

• Mbiemri Malsia, fis Krasniqi.  Dedaj, Margegaj, Tropojë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Mbiemri Gelaj, fis Krasniqi.  Kocanaj, Tropojë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Mbiemri Klosi.  Laç, Mat
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>Y23094?

• Mbiemri Hoxha, fis Bytyçi.  Shkozë, Malishevë, Kosovë
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #753 on: October 25, 2018, 04:16:48 PM »
Dy rezultate te reja:

- Mbiemri Duzhmani, fisi Dushmani. Nga Korenice, Gjakove, Kosove - me origjine nga Dushmani i Postribes. Halpogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Mbiemri Harasani. Nga Tirane, Shqiperi. Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

Jane testuar ne Family Tree DNA (Y12 dhe Y37)
« Last Edit: January 25, 2019, 06:20:10 AM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #754 on: November 12, 2018, 05:51:45 AM »
Nente rezultate te reja:

- Mbiemri Bejko. Sevran, Skrapar, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Mbiemri Hoxha. Cameri, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Mbiemri Nelaj. Ulqin, Mal i Zi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster A

- Mbiemri Mema. Picar, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Cluster A

- Syla, fisi Berishe-Mertur. Gjakove, Kosove.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC33625>Berisha-Sopi Cluster

- Mbiemri Haxhiymeri. Diber e Madhe, Maqedoni.
Haplogrupi: R1b-M269>Paspecifikuar

- Mbiemri Bytyci, fisi Bytyci. Nishor, Malisheve, Kosove.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Mbiemri Dojka. Baldushk, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mbiemri Xhani. Lunder, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #755 on: November 12, 2018, 04:47:09 PM »
Shtatë rezultate te reja:

• Mbiemri Gashi, fis Gashi.  Mramor, Prishtinë
Haplogrupi: J2b-L283>Paspecifikuar

• Mbiemri Belishta.  Beras, Gorë, Korçë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296

• Mbiemri Aga.  Farkë, Tiranë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>Z631

• Mbiemri Papadham.  Korçë
Haplogrupi: J2a-PF5008>L581>Z39726

• Mbiemri Braho.  Potom, Skrapar
Haplogrupi: I1-Z58>S5619>A6867

• Mbiemri Dhrami.  Gjirokastër
Haplogrupi: I2a-M423>CTS10228

• Mbiemri Bakallbashi.  Berat
Haplogrupi: G1-M342

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #756 on: November 12, 2018, 11:07:33 PM »
Nje ruzultat i ri:

- Mbiemri Dema, fisi Thaçi, vellazeria Bobi. Nga fshati Bobi i Kaçanikut, Kosove - me origjine te larget nga Puka.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

Jane testuar ne YSEQ (Alpha)
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #757 on: November 12, 2018, 11:12:45 PM »
Nje ruzultat i ri:

- Mbiemri Dema, fisi Thaçi, vellazeria Bobi. Nga fshati Bobi i Kaçanikut, Kosove - me origjine te larget nga Puka.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

Jane testuar ne YSEQ (Alpha)

Nje haplotip teper interesant per V13, me DYS388=16. Nuk ka asnje shembull afer nga projekti yne apo nga projekti E-M35.
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 854
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #758 on: November 15, 2018, 12:23:20 PM »
Shumë mire, jo vetem se rezultati por edhe mbiemri interesant, sapo deshta te sugjeroj nese gjindet donje me kete mbiemer ce ja baj une testin gratis. Ne gjithse edhe ky rezultat eshte mjaft i veqant si e ceke Leki. Do ta shikoj me saksisht kurr kthena në shtëpi.

Sa per J2b1 tash është interesant me gjete një shembuj nga veriu shqiperise, Shkodra, apo rethina edhe mi bashkangjit projektit edhe dy shembuj çe i kemi nga 23andme.

Gjithashtu me ba donje SNP test per dy shembuj të paklasifikuar çe i kemi në projekt.

Gon!

 • OG member
 • Newbie
 • ***
 • Posts: 43
 • Karma: +4/-0
 • Illyrian Muslim
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #759 on: November 21, 2018, 02:07:36 PM »
Dema, ky mbiemer fillimisht ka qene emer. Ka mundur te kete qene ndonje Adem, apo Demali, qe me vone, pasardhesit e tij ta shendrrojne ne mbiemer. Ke nje te testuar me mbiemrin Demi(a), fis Krasniq qe ka dale PH1751. Ne komunen time Ka edhe Demolli/Demoglu (pasardhes i Demes), i cili eshte Krasniq me fis, dhe Demaj me fis Berishe.

Ky Dema i Kaqanikut shume interesant na ka dalen.
>> Thaci Tribe - J2b2-L283>Z1296>PH2967>PH1751  <<

Dema

 • OG member
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 854
 • Karma: +47/-14
 • J2-M205
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #760 on: November 22, 2018, 12:26:13 AM »
Dema, ky mbiemer fillimisht ka qene emer. Ka mundur te kete qene ndonje Adem, apo Demali, qe me vone, pasardhesit e tij ta shendrrojne ne mbiemer.

Gon,  pike së pari përshëndetje. Gon, kjo është ndoshta e vërtete në disa raste ku adoptimi i mbiemrit ka qen i fresket edhe pse nukë do me than me siguri çe paraardhsi i tyre ka qen donjë Adem apo Demir edhe ska as nje fakt per ta konfirmuar kete, por në fakt nukë dimi nga vjen etimologjia e mbiemrit Dema në këto troje. Spjegimi i thijeshtuar siç për shembull çe vjen nga emri Adem, Demir apo Demjan nukë dukët real në këtë rast.

Nukë rrjedhin  krejt mbiemrat prej emrav, por edhe prej: profesionev, toponimeve, natyrës, shtazve, zbukurimeve etj.

Shpresoj çe nuke duhet të përkujtoj çe në gjuhen shqipe demi apo demat jan shtazë, dhe ja një detal simpatik ku demat lidhën historikisht me haplogrupin J2 sikur një simbol antik.

Quote
There is a distinct association of ancient J2 civilisations with bull worship. The oldest evidence of a cult of the bull can be traced back to Neolithic central Anatolia, notably at the sites of Çatalhöyük and Alaca Höyük. Bull depictions are omnipresent in Minoan frescos and ceramics in Crete. Bull-masked terracotta figurines and bull-horned stone altars have been found in Cyprus (dating back as far as the Neolithic, the first presumed expansion of J2 from West Asia). The Hattians, Sumerians, Babylonians, Canaaites, and Carthaginians all had bull deities (in contrast with Indo-European or East Asian religions). The sacred bull of Hinduism, Nandi, present in all temples dedicated to Shiva or Parvati, does not have an Indo-European origin, but can be traced back to Indus Valley civilisation. Minoan Crete, Hittite Anatolia, the Levant, Bactria and the Indus Valley also shared a tradition of bull leaping, the ritual of dodging the charge of a bull. It survives today in the traditional bullfighting of Andalusia in Spain and Provence in France, two regions with a high percentage of J2 lineages.

Gjithashtu, përveq rezultatit tim, edhe një Dema nga Zall Bastar ne Shqiperi është i testuar pozitiv për J2b1-M205.
Kështu çe deri tash prej 3 Dema mbiemrav të testuar Shqiptar sa e di unë dy jan J2b1 edhe një është E-v13 i veqant.


Gruja e Zeusit, Europa, me preardje fenikase e ulur në demë:

Ke nje te testuar me mbiemrin Demi(a)


Demi edhe Dema por edhe tjere ce perngjajne sic Demolli nukë kan të bëjë njëri me tjetrin. Nuke duhet keshtu me gjeneralizu pa baze apo fakte.


fis Krasniq qe ka dale PH1751. Ne komunen time Ka edhe Demolli/Demoglu (pasardhes i Demes), i cili eshte Krasniq me fis, dhe Demaj me fis Berishe.

Gjithashtu edhe në Mal tZi edhe ne Sanxhak ka mbiemra Demic çe jan kan Shqiptar, por jan të sërbizum me preaardhje nga Hoti, Kelmendi dhe Kuçi.
Per keta dihet ce e kan marre kete mbiemer frike pra nuke mund te perfshihen krejt njesoj.


Shiko si qendron harta e distibutimit e keti mbiemrit:
Shiko nje list te vogel ne venda boterore ku u identifikua kjo fjale, pra nuke mund te thuhet ce krejt Demat vine nga Ademat apo Demirat apo te gjeneralizohet sepse egzistone ne shume vende edhe shume popullata dhe gjujha te ndryshme:

Dema, an Iranian word for the Towers of Silence
Dema, an Arabic name meaning the cloud that brings rain to the crops after a drought.
Dema, Burkina Faso
Dema, the mythological ancestor of an extended family among Marind-anim
Dema or Dyoma (Russian: Дёма), a river in Bashkiria, Russia.
Dema, an iKalanga word and last name in Botswana meaning black
Dema, a Shona word in Zimbabwe meaning black
Dema, a place in Zimbabwe
Demi and Demat, bull and bulls on Albanian language.EDIT: Besoj çe madhësia e emrav edhe mbiemrav në këto troje çe perngjajne siç Demi, Demat, Demushat edhe Demirat  ngrehin preardhjen nga fjala Demi apo Demat cila është  shumë kjart në gjuhen shqipe.
« Last Edit: December 01, 2018, 02:46:19 PM by Dema »

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #761 on: December 03, 2018, 05:01:33 AM »
Njezet e gjashte rezultate te reja:


- Prroni, fisi Shoshi - vellazeria Pepsumaj. Brashta, Shosh, Shqiperi.
Haplogrupi: ​E1b-V13>Paspecifikuar

- Zeka. Vendresh 2, Skrapar, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Cobo. Mbolan, Shpirag, Berat, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Pasha. Kremenar, Fratar, Mallakaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Meksi. Labove, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Basho. Pogradec, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Nushi. Vuno, Himare, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Paspecifikuar

- Aliaj, fisi Gjeçaj. Kryezi, Puke, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z16988>Z27131>BY4590

- Gjoka. Rrenz, Kastriot, Diber, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Osmani, fisi Shala. Brovine, Gjakove, Kosove.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Cela. Himare, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Duka. Shengjergj, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461

- Stefa. Vokopole, Berat, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>CTS5856>Z5018>BY6375

- Hamzai. Golem, Kurvelesh, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018*>Nivica Cluster

- Berisha, fisi Berisha - vellazeria Alshiqe. Tropoje e Vjeter, Tropoje, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC33625>Berisha-Sopi Cluster

- Sinani. Deshiran, Belsh, Elbasan, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Grezda. Gjakove, Kosove.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Reci. Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Demiri. Mangellic, Cameri, Greqi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Hyna. Kardhiq, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Muja. Berdice, Shkoder, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Bedaj. Golem, Kurvelesh, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Metaj. Golem, Kurvelesh, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Banushi. Golem, Kurvelesh, Gjirokaster, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y146086>Cluster B

- Dushaj, fisi Krasniqi - vellazeria Dushaj. Dushaj, Tropoje, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-V13>Z5018>L241>PH2180

- Nela. Kollovoz, Kukes, Shqiperi.
Haplogrupi: E1b-M123>M34Jane testuar ne YSEQ dhe FamilyTreeDNA
« Last Edit: December 03, 2018, 05:07:35 AM by Leki »
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #762 on: December 03, 2018, 02:49:49 PM »
16 rezultate të reja (haplogrupet J, T):

• Shpata, fis Morina.  Pukë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967

• Tuci/Simoni, fis Kushneni.  Gëziq, Mirditë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>Y85522

• Gega.  Vaushkjezë, Mirditë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>Y85522

• Dervishi, fis Kabashi.  Kryezi, Pukë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>Y85522

• Ceka.  Pezë, Tiranë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Katana, fis Krasniqi-Kolmeksh.  Dege, Tropojë
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Ukaj, fis Gashi.  Lumbardhi, Deçan
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>PH2967>PH1751

• Sulcebe.  Elbasan
Haplogrupi: J2b-L283>Z1296>Y23094>Y82533

• Musta.  Elbasan
Haplogrupi: J2a-M410>Paspecifikuar

• Rakipi.  Vrohona, Vola, Cameri
Haplogrupi: J2a-M410>M67>M92

• Muzaka.  Fier
Haplogrupi: J2a-M410>L25

• Boci.  Fan, Mirditë
Haplogrupi: J2a-M410>L25>Z387>L70

• Bollano.  Himarë
Haplogrupi: J2a-M410>L25>Z7700

• Shakohoxha.  Vranisht, Vlore
Haplogrupi: J1-M267>P58>Z1884>L829

• Xhoxhaj.  Vokopole, Skrapar
Haplogrupi: J1-M267>P58>Z1884>L829

• Mato.  Fterre, Himarë
Haplogrupi: T1a-L131>CTS933

Leki

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 837
 • Karma: +75/-2
 • R1b-BY611
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #763 on: December 04, 2018, 05:44:04 AM »
Shtatembdhjete rezultate te reja (R1b)- Kazazi. Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: ​R1b-M269>Paspecifikuar

- Shenediella. Shenedielle, Devoll, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-M269>Paspecifikuar

- Bezhani. Fterre, Himare, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-L51>General

- Gjyrezi. Shkoder, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>General

- Hoxha, fisi Bytyçi. Shkoze, Malisheve, Kosove.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Hastoci. Urzalli, Mat, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Grillo. Vuno, Himare, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Mazreku, fisi Thaçi - vellazeria Mazreku. Guriq, Malisheve, Kosove.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Agasi. Preze, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Doko. Tac i Poshtem, Kolonje, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Bulku. Peze-Helmes, Tirane, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Skenderi. Salari, Tepelene, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-Z2103>BY611>Z2705

​- Mehmeti, fisi Kelmendi. Nikc, Malesi e Madhe, Shqiperi.
Haplogrupi: ​R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Gimjani, fisi Shala. Mitrovice, Kosove.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563*>Shala Cluster

- Gjecaj, fisi Shala. Theth, Shkoder, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563*>Shala Cluster

- Coba, fisi Kabashi. Qerret, Puke, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>Koman Cluster

- Ngjela. Lavdar, Opar, Korce, Shqiperi.
Haplogrupi: R1b-PF7562>PF7563>Z29758>Y32042

Jane testuar ne YSEQ dhe FamilyTreeDNA
<Gjuha âsht tulit e gjithshka bluen>

Flor

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 976
 • Karma: +155/-1
Testet e Reja të Projektit Shqiptar (Albanian Bloodlines)
« Reply #764 on: December 04, 2018, 08:29:20 PM »
Tetë rezultate të reja (R1a):

• Spahiu. Elbasan: R1a-M458>L1029>General

• Abazi. Kolonjë, Korçë: R1a-M458>L260>YP254

• Birbo. Kolonjë, Korçë: R1a-Z280>CTS1211

• Fejzo. Përmet: R1a-Z280>CTS1211

• Dumi. Tiranë: R1a-M417>Paspecifikuar

• Mesonjesi. Gjirokastër: R1a-M417>Paspecifikuar

• Haxholli. Durrës: R1a-M417>Paspecifikuar

• Polo. Himarë: R1a-M417>Paspecifikuar