Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Historia e Shqiptareve / Re: Familja Balsha/ic Atë jan shqiptarë vertet?
« Last post by Leki on Today at 02:03:51 AM »
Vetem "Balsha", sepse ashtu jane shenuar nga venecianet e gjithashtu edhe serbet a kohes se tyre. Ne videon per Krajen te Marin Memes qe postove ne temen tjeter, Pellumb Xhufi sjelle nje kronike te Stefan Llazarevicit, qe akedemia serbe e ka botuar ne vitin 1875, ku shifet qarte qe despoti serb Balshat i ka shenuar si zoterinje shqiptare.

"Baljsha arbanashki gospodinj"2
Historia e Shqiptareve / Shqiptaret e Shestanit dhe Kraja
« Last post by shestani on October 13, 2019, 08:28:18 PM »
Kjo eshte vendi im.  Gjynah mej pa, kta qe jan assimilum.  Por nuk eshte qe te tan familje jan assimilu, pak, shume pak.  Ndoshta kena pak influenc nga slavet me disa fjale qe na them, ose me martesa e perzier me malazezet, qe thot historiant, dhe ne histori, shume koh ma par (nuk e di a eshte e vertet). Por na i shestanit ose kraja, jetojm ne diaspor, Amerike, dhe shtetevet tjer ne evrope.  Po, nji gja qe asht i sigurt, asht qe na jem shqiptar 100%.  Na flasim shqip veq shqip dhe jetojm shqip.

3
Projekti Shqiptar për ADN / Re: Testet e Reja të Projektit Shqiptar të ADN-së
« Last post by Leki on October 13, 2019, 08:12:49 PM »
Disa rezultate te reja:

- Cerga. Vendresh, Skrapar, Shqiperi.
E1b-V13>Paspecifikuar

- Shaphasa. Grece, Peze, Tirane.
E1b-V13>CTS9320>BY20093>Y84585

- Jusufi, fisi Kelmendi. Terpeze, Medvegje, Serbi.
E1b-V13>CTS9320>Z16988>Z27131>BY62310

- Doci. Lagjja Doci, Koman, Puke, Shqiperi.
E1b-V13>CTS9320>Z38456>BY4461>Y97307

- Duli, fisi Berisha. Medvegje, Serbi.
E1b-V13>Z5018>FGC33625>Y93102

- Elezaj. Bicaj, Kukes, Shqiperi.
E1b-V13>Z5018>FGC11450>Y173822

- Dednica, fisi Gashi - vellazeria Bardhi. Dednice, Toplice, Serbi.
E1b-V13>Z5018>L241>PH2180

- Dumi. Lanabregas, Tirane, Shqiperi.
E1b-M123>M34>Z841>Z21466>Y46710

- Zogu. Gramsh, Shqiperi. 
E1b-M123>M34>Z841>Z21466>Y46710

- Neziri, fisi Bytyci. Zhegovc, Ferizaj, Kosove.
R1b-Z2103>BY611>Z2705*

- Cetaj, fisi Fani. Xhuxhe, Mirdite, Shqiperi.
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Ndreja. Perlat, Mirdite, Shqiperi. 
R1b-Z2103>BY611>Z2705

- Frroku. Selite e Keqe, Lac, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>FGC40202

- Pema. Lagjja Gegaj, Qerret i Madh, Puke, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>FGC40202

- Gerxhari. Lagjja Gegaj, Qerret i Madh, Puke, Shqiperi.
R1b-PF7562>PF7563>Z29758>PF7566>FGC40202Jane testuar ne FamilyTreeDNA dhe YSEQ
4
English Language Subforum / Re: Ex-Albanians
« Last post by Ujkan Vushaj on October 12, 2019, 10:23:48 PM »
Yes, from Berane but they are with origin from Kuqi region. Bukemiri and Mataguzhi were part of the Anas groups that inhabited that region before Kuqi started to expand. This is definitely interesting development as far as Vasojevici’s origin are concerned.
I find the Mataguzi pretty interesting, in the early 15th Century they were recorded as having been in a land conflict with the Old Hoti. There is a village called Mataguz near lake Shkodra, so perhaps they originally came from there.

According to oral traditions, the Beqaj and Kernaj of Grude and Puraj of Kuci believe to have come from Mataguzi. Considering that Beqaj tested as J-Y19093 and Kernaj tested as J1 on 23andme, the Mataguzi may have also been Y19093. Y19093 seems very interesting as it's mainly present in the Albanians from Montenegro by the looks of it, I've seen that some Bosniaks from Sanxhak are Y19093 though they claim origin from Malesi (Hoti, Kuci and Kelmendi).

5
English Language Subforum / Re: Ex-Albanians
« Last post by Leki on October 12, 2019, 10:01:12 PM »
Interesting, seems like he's from Berane. Some families from Herzegovina which claim origin from the Mataruga also seem to fall under E-V13>Y37092 If I recall correctly, the origin of the clan has been argued to be either Albanian or Vlach.

The Bukumiri seem to be heterogeneous, multiple families which claim descent from them end up belonging to different haplogroups. There was a family from Trpezi, Petnjica, that tested as R-Y32147. The Bosniak project puts these Bukumiri in the same cluster as Agovic so they could be Y32147>Y82919.
Yes, from Berane but they are with origin from Kuqi region. Bukemiri and Mataguzhi were part of the Anas groups that inhabited that region before Kuqi started to expand. This is definitely interesting development as far as Vasojevici’s origin are concerned.

6
Linjat Mashkullore (Y-DNA) / Re: R1b-BY611>Z2705
« Last post by Alban on October 11, 2019, 09:49:58 PM »
Nga cilin fshat t'Lezhes asht ky R-BY105603? Ne jug t'Lezhes (Bregu i Matit) shumica prej banorve jan me origjine Malsore (shumica nga Vukli dhe Nikci Kelmendit). Ka edhe Mirditor ne fshatrat Pllane, Zejmen, Berzane dhe Spiten.

Po të tregoj në PM, por duket me prejardhje nga Mirdita.
7
Linjat Mashkullore (Y-DNA) / Re: R1b-BY611>Z2705
« Last post by Ujkan Vushaj on October 11, 2019, 08:58:05 PM »
Tri rezultate të reja këto ditë: një BigY nga Sanxhaku është R-BY218801+, një BigY nga fshatrat në jug të Lezhës duket R-BY105603+, dhe Kajtazi, Bytyç nga Karashëngjergji i Hasit është Y32147+.

Kajtazi duhet të jetë me prejardhje nga fshati Shëngjergj i Bytyçit, sot nën Drin. Ka mundësi që të ketë afërsi me ndonjë linjë të Thaçit, që thuhet se ka banuar aty para >400 viteve. Thaç Y32147+ dhe Y133384- janë disa në projekt.

Personi i dytë ka haplotipin 393=12 & 392=11. Duhet të jetë në nëndegën R-Z2705>BY105603>BY61976, bashkë me Selmanin, Celibashin, Yilmaz dhe grekun në YFull. Ka BigY, pra shpejt mund të shohim lidhjen mes gjithë këtyre.

Kurse personi nga Sanxhaku thuhet se ka prejardhje nga Gucia, fisi Kuç. Ky do të formojë një nëndegë të re me të testuarin nga Bullgaria veri-lindore, me shumë gjasa rreth 300-800 vjet. Ky person ka ruajtur një gojëdhënë të prejardhjes së largët nga Mali i Zi, dhe më herët nga Kastriotët. Dimë që një gojëdhënë të ngjashme e hasim edhe në Kuç. Duke parë lidhjen e gjakut dhe përputhjen e traditës, me shumë mundësi kemi të bëjmë një linjë të Kuçit, që ka lëvizur relativisht vonë drejt lindjes. Do të jetë interesante të shihet nëse linjat e fiseve Triesh, Grudë, Hot i vjetër, Krasniq, etj., si dhe disa linja toskë, do të bien nën R-BY218801. Ka mundësi që kjo të jetë një ndër degët kryesore të përhapjes së R-Z2705 në shek 7-10, paralelisht me R-Y32147.

Pema e nëndegës duhet të jetë e tillë për momentin:
R-BY218801
     FT63404
          Kuç, Sanxhak
          Bullgari
     Y153706
          Kapit, Nikaj
          Kapit, Medvegjë
Nga cilin fshat t'Lezhes asht ky R-BY105603? Ne jug t'Lezhes (Bregu i Matit) shumica prej banorve jan me origjine Malsore (shumica nga Vukli dhe Nikci Kelmendit). Ka edhe Mirditor ne fshatrat Pllane, Zejmen, Berzane dhe Spiten.
8
English Language Subforum / Re: Ex-Albanians
« Last post by Ujkan Vushaj on October 11, 2019, 08:46:09 PM »
Another Bukimiri has recently tested as V13>Y37092 (Vasojevici cluster) from what I am seeing.
Interesting, seems like he's from Berane. Some families from Herzegovina which claim origin from the Mataruga also seem to fall under E-V13>Y37092 If I recall correctly, the origin of the clan has been argued to be either Albanian or Vlach.

The Bukumiri seem to be heterogeneous, multiple families which claim descent from them end up belonging to different haplogroups. There was a family from Trpezi, Petnjica, that tested as R-Y32147. The Bosniak project puts these Bukumiri in the same cluster as Agovic so they could be Y32147>Y82919.
9
Linjat Mashkullore (Y-DNA) / Re: R1b-BY611>Z2705
« Last post by Alban on October 11, 2019, 08:38:12 PM »
Tri rezultate të reja këto ditë: një BigY nga Sanxhaku është R-BY218801+, një BigY nga fshatrat në jug të Lezhës duket R-BY105603+, dhe Kajtazi, Bytyç nga Karashëngjergji i Hasit është Y32147+.

Kajtazi duhet të jetë me prejardhje nga fshati Shëngjergj i Bytyçit, sot nën Drin. Ka mundësi që të ketë afërsi me ndonjë linjë të Thaçit, që thuhet se ka banuar aty para >400 viteve. Thaç Y32147+ dhe Y133384- janë disa në projekt.

Personi i dytë ka haplotipin 393=12 & 392=11. Duhet të jetë në nëndegën R-Z2705>BY105603>BY61976, bashkë me Selmanin, Celibashin, Yilmaz dhe grekun në YFull. Ka BigY, pra shpejt mund të shohim lidhjen mes gjithë këtyre.

Kurse personi nga Sanxhaku thuhet se ka prejardhje nga Gucia, fisi Kuç. Ky do të formojë një nëndegë të re me të testuarin nga Bullgaria veri-lindore, me shumë gjasa rreth 300-800 vjet. Ky person ka ruajtur një gojëdhënë të prejardhjes së largët nga Mali i Zi, dhe më herët nga Kastriotët. Dimë që një gojëdhënë të ngjashme e hasim edhe në Kuç. Duke parë lidhjen e gjakut dhe përputhjen e traditës, me shumë mundësi kemi të bëjmë një linjë të Kuçit, që ka lëvizur relativisht vonë drejt lindjes. Do të jetë interesante të shihet nëse linjat e fiseve Triesh, Grudë, Hot i vjetër, Krasniq, etj., si dhe disa linja toskë, do të bien nën R-BY218801. Ka mundësi që kjo të jetë një ndër degët kryesore të përhapjes së R-Z2705 në shek 7-10, paralelisht me R-Y32147.

Pema e nëndegës duhet të jetë e tillë për momentin:
R-BY218801
     FT63404
          Kuç, Sanxhak
          Bullgari
     Y153706
          Kapit, Nikaj
          Kapit, Medvegjë
10
English Language Subforum / Re: Ex-Albanians
« Last post by Leki on October 11, 2019, 07:34:53 PM »
Another Bukimiri has recently tested as V13>Y37092 (Vasojevici cluster) from what I am seeing.
Pages: [1] 2 3 ... 10