Forum - Foleja

Gjenetikë => ADN Autosomale => Topic started by: Flor on April 04, 2017, 05:48:10 PM

Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 04, 2017, 05:48:10 PM
Pashë FTDNA e ka be update myOrigins.

Komponentet e mija tash thonë 100% "SouthEast Europe"
Prap see prap duken bazike, por mendoj më mirë se versioni i mëparshëm, ku pothuajse krejt shqiptarët tregonim një sasi të konsiderueshme të "Asia Minor" dhe "East European".

(https://s8.postimg.org/u601mq0t1/IMG_20170404_104242.jpg)

(https://s13.postimg.org/8j4i4bnif/IMG_20170404_104303.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Duhan on April 04, 2017, 06:06:06 PM
M'doket qe asht shum accurate!

(http://puu.sh/v97U4/ad99e39629.png)

Edit: A po e ban nje google docs per myOrigins 2.0 Flor?
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 04, 2017, 06:21:47 PM
M'doket qe asht shum accurate!

Edit: A po e ban nje google docs per myOrigins 2.0 Flor?

Edhe mua më duket më e saktë, sidomos në krahasim me versionin e mëparshëm.

Ok, do e bëj më vonë, nëse kam pak kohë  :P
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: IceT on April 04, 2017, 06:41:04 PM
100% European
100% South-East European
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 04, 2017, 06:46:01 PM
Po shume sakte duken, shume shqiptar jane to marr 100% Balkan/South east european  :)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: leapfrogger on April 04, 2017, 07:24:50 PM
(https://i.imgur.com/rnwlnpo.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 04, 2017, 07:27:28 PM
Gati kejt shqiptart jane tu marr 100% Balkan shume sakt po duket family finder tashti
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Leki on April 05, 2017, 03:49:27 AM
E paskan thjeshtsu lol

(http://oi67.tinypic.com/2hydook.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: IceT on April 05, 2017, 05:16:17 AM
(https://i.snag.gy/etl40C.jpg)
(https://i.snag.gy/4Z6B2y.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: The Illyrian Warrior on April 05, 2017, 05:27:01 PM
(http://i67.tinypic.com/bisbj4.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on April 08, 2017, 01:09:45 PM
Rezultatet e mia personale:

(http://i.imgur.com/KrSCS5J.jpg)

(http://i.imgur.com/mbq4NrU.jpg)

(http://i.imgur.com/0cRkNYl.jpg)

(http://i.imgur.com/zz7nogH.jpg)

(http://i.imgur.com/jkJNt2O.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Leki on April 11, 2017, 02:25:43 AM
Interesant, po i shikoja rezultatet e Serbeve tek forumi i tyre dhe nje pjese e mire kane 3% deri ne 8% komonente jo Evropiane, pra  92% e deri 97% jane Evropiane. Prej gati te gjithe Shqiptareve qe kam pa deri tash jane 100% Evropian, pervec Demes. Ne verzionin e vjeter ne e kishim kete perqindje me te ulet se ta.
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 11, 2017, 02:47:20 AM
Interesant, po i shikoja rezultatet e Serbeve tek forumi i tyre dhe nje pjese e mire kane 3% deri ne 8% komonente jo Evropiane, pra  92% e deri 97% jane Evropiane. Prej gati te gjithe Shqiptareve qe kame pa deri tash jane 100% Evropian, pervec Demes. Ne verzionin e vjeter ne e kishim kete perqindje me te ulet se ta.
lol, duket se ata jane nga Caucasus tashti lol
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 11, 2017, 02:49:18 AM
Ku munesh me i pa rezultatet Serb?
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 11, 2017, 03:49:40 AM
Ku munesh me i pa rezultatet Serb?

Ne forumin e tyre: http://www.poreklo.rs/forum/
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 11, 2017, 03:58:43 AM
Disa obzervime te myOrigins 2.0:

Te gjithe Shqiptaret jemi 100% Europian, ose shume afer asaj shifre. Nen kategorine Europiane, shumica prej nesh jemi 100% SouthEast Europe dhe disa prej nesh kemi nje sasi te vogel te East Europe, Btitish Isles, West & Central Europe.

Fqinjet tane (Bullgaret, Serbet, Boshnjaket, Kroatet) shumica jane 100% Europian. Nen kategorine Europiane dy komponentet me te medhaja ne ato jane East Europe dhe SouthEast Europe, por shumica prej tyre East Europe e kane me te larte. Dhe ne rastin e Bullgareve duket qe shumica prej tyre kane rreth 15% "Middle East".
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Duhan on April 11, 2017, 01:33:48 PM
disa serbe paskan British Isles si une, edhe qaja Fiechy ne TA (qe asht kroat) ka pas british isles
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on April 11, 2017, 04:43:49 PM
Interesant, po i shikoja rezultatet e Serbeve tek forumi i tyre dhe nje pjese e mire kane 3% deri ne 8% komonente jo Evropiane, pra  92% e deri 97% jane Evropiane. Prej gati te gjithe Shqiptareve qe kame pa deri tash jane 100% Evropian, pervec Demes. Ne verzionin e vjeter ne e kishim kete perqindje me te ulet se ta.


Sërbet po marin tash prej komponentav jo Europiake: 5% Siberia, 2% Ashkenazi, 2% Sephardic, 4% West Middle Eastern, 6% Asia minor, 4% West Middle East, 2% North and Central America, Asia minior, etj.. Dhe 3x ma shume East Europe se Southeast afërsisht.

Tek unë 18% East Euro duhet të jet një pjese prej Sërbës çka e kemi ikë para 6 apo 7 gjeneratav, nëse jo edhe plotsishët. Ndersa Southeast prej Shqiptarve.

Por tash për tash spe shof as një Serb apo Shqiptar çe ka North African sikur unë. Gjithashto në DNA Land vetëm se te një Serb e kam pa 2% Sardianian, por askush teri tash me komponenta sikur unë 10% Sardinian me 14% Mediterranean Islander edhe N African.

E kam pa çe më kan përmend apet në forumin e tyre tek tema autosomale në mnyre provokuse, net folin çka dojnë kurrë edhe ata vetë e dinë çe as me Ydna as me test autosomal ata nukë kan mujt mi vërtetu teoritë e tyre të renshme. E këtë e kan pranu edhe vet.

Siç po duket teri tash edhe Ydna edhe testi autosomal më kan dhan pakë a shumë rezultate të veqant dhe jo tipik 8)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on April 11, 2017, 04:46:59 PM
Më duket çe 2.0 është i ngjajshom teri dikun me DNA Land tash. Shqiptaret ku marshin 100% Balkan tash marin 100% South East.

Edhe unë edhe në DNA Land marë North African 1.8%.
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on April 11, 2017, 06:00:25 PM
Rezultatet e një kusherinës teme, të Skerdit edhe IceT të cilën e kemi shumë afër ;)

Scandinavia3%
Southeast Europe91%
Iberia6%

Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 01:49:39 PM
(https://s18.postimg.org/cyzd9ohu1/Screenshot-2017-04-13_11.45.34.png)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 13, 2017, 02:08:15 PM
Urime për rezultatin, Ujkan!
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 02:17:35 PM
Urime për rezultatin, Ujkan!
Flm Vlla  :D. According to the Ftdna customer service that I was on the phone to, If I don't score any Jewish my Ydna result may be an error but yet again J1 isn't only Jewish
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 02:27:59 PM
The results came on the same day as my birthday lol. I'm ordering Ydna test and Mtdna test at Yseq today
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Leki on April 13, 2017, 04:52:10 PM
Urime! Thuju Ok pra testohemeni edhe nje here pa pare  ;D
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 04:54:26 PM
Urime! Thuju Ok pra testohemeni edhe nje here pa pare  ;D
Flm vlla. Do testohem prap ne Yseq kam me i orderu sonte
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on April 13, 2017, 05:05:36 PM
Urime për rezultate Ujkan!  Interesant..
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 05:06:43 PM
Urime për rezultate Ujkan!  Interesant..
Flm  :D
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 13, 2017, 05:09:27 PM
Urime për rezultatin, Ujkan!
Flm Vlla  :D. According to the Ftdna customer service that I was on the phone to, If I don't score any Jewish my Ydna result may be an error but yet again J1 isn't only Jewish

Ki parasysh qe Autosomal nuk mund të përcaktojë origjinën eventuale e Y-DNA të dikujt. Në këtë rast do të thotë që Y-DNA tënde (nëse është J1) është prezente në këtë vend për një periudhë të caktuar (minimum 500 vjet kisha me thënë).
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 05:11:20 PM
Ki parasysh qe Autosomal nuk ka lidhje më origjinën eventuale e Y-DNA të dikujt. Në këtë rast do të thotë që Y-DNA tënde (nëse është J1) është prezente në këtë vend për një periudhë të caktuar (minimum 500 vjet kisha me thënë).
Po e di. Por maksimumi?
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 13, 2017, 05:13:55 PM
Po e di. Por maksimumi?

Hehe, nuk mund me ditë maksimumin vetëm në bazë të ADN Autosomale. Të ishte ashtu, nuk do ishte nevojë të bënim teste specifikisht Y-DNA ;)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 05:16:07 PM
Hehe, nuk mund me ditë maksimumin vetëm në bazë të ADN Autosomale. Të ishte ashtu, nuk do ishte nevojë të bënim teste specifikisht Y-DNA ;)
Po e di lol, une e kisha fjalen per sa shume vite menon ti se J1 ka ne Balkan ne maksimum?
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: The Illyrian Warrior on April 13, 2017, 05:34:22 PM
I paske marr rezultatet, urime Kelmendas.
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 13, 2017, 05:34:56 PM
I paske marr rezultatet, urime Kelmendas.
Po,po. Flm  :D
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Flor on April 14, 2017, 02:36:28 PM
Po e di lol, une e kisha fjalen per sa shume vite menon ti se J1 ka ne Balkan ne maksimum?

I kemi diskutuar këtë gjë në temën që e hape rreth Y-DNA ;)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ujkan Vushaj on April 14, 2017, 02:38:41 PM
I kemi diskutuar këtë gjë në temën që e hape rreth Y-DNA ;)
Po, po tashti me kujtohet lol
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on May 29, 2017, 06:36:51 PM
Mi kan ndru shumë pakë rezultatet autosomale, ma kan hjeke 1% prej Shepardic por N African ka mbet 2%


e kam krejt njohit tash vetem se Shepardic është 1% e jo 2%
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ylla on July 13, 2017, 11:44:42 PM
Southeast Europe 86
East Europe 9
Iberian 5

Someone explain my results ?  Where did Iberian come from ?
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ylla on July 13, 2017, 11:47:24 PM
This autosomal stuff is giving me headache
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ylla on July 13, 2017, 11:51:23 PM
I haven't learned ANYTHING since doing test

Results changing every month with updates
Different interpretations of results
Confusing as hellTitle: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dema on July 14, 2017, 12:19:11 AM
Southeast Europe 86
East Europe 9
Iberian 5

Someone explain my results ?  Where did Iberian come from ?

Kusherina Skerdit, Ice T dhe e imja Asia gjithashto ka 6% Iberian.

Ajo është Shqiptare nga baba e nëna.

Scandinavia3%
Southeast Europe91%
Iberia6%


Ndoshta komponentë e vjetër apo gjak Iberik rrjedh edhe te Shqiptarët?

Pakë je edhe mixed me East 9%, sikur edhe unë por unë kam ma shumë, 17% më dukët.

86% duhët të jet gjakë Iliri  ;D

Rezultate pakë a shumë tipike...
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ylla on July 14, 2017, 01:56:34 PM
Kusherina Skerdit, Ice T dhe e imja Asia gjithashto ka 6% Iberian.

Ajo është Shqiptare nga baba e nëna.

Scandinavia3%
Southeast Europe91%
Iberia6%


Ndoshta komponentë e vjetër apo gjak Iberik rrjedh edhe te Shqiptarët?

Pakë je edhe mixed me East 9%, sikur edhe unë por unë kam ma shumë, 17% më dukët.

86% duhët të jet gjakë Iliri  ;D

Rezultate pakë a shumë tipike...

Yeah you're right  :) We got to wait for this field (population genetics) to develop a little more. It's still in early stages. I'm happy with whatever I get.
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Ylla on July 16, 2017, 11:09:21 AM
That Iberian doesn't make much sense or how it even got there. Sometimes it almost seems like gedmatch calcs where we get Siberian, east asian etc.. maybe its a code word for West Med xD And now your East Euro is higher while mine lower.

I wouldn't take this much serious. 23andme is the best autosomal test from the looks of it.

But its fun to play with calcs and plotting maps etc. Seems like there's a huge difference between some based on the data you use.

Only thing I can find about Iberians is the Catalan Company.https://books.google.co.uk/books?id=0xaax2mSgW8C&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false (https://books.google.co.uk/books?id=0xaax2mSgW8C&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false), although it seems far-fetched xD

Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: Dibran on July 16, 2017, 10:12:02 PM
(https://s13.postimg.org/966hspxsj/hmftdna.jpg)
Title: FamilyTreeDNA myOrigins 2.0 Update
Post by: shestani on February 02, 2019, 09:11:07 PM
Mirdita te gjith anetaret e folejes.  A keni mo autosomal rezultat e shqiptareve nga FTDNA?  Jam curioz per kyt autosomal, prej gjith kompanis qe testojn ADN.  (kqyre kyt intersant quora link per kte ADN)

https://www.quora.com/Has-any-Albanian-on-Quora-done-a-DNA-ancestry-test-if-so-what-were-your-results

Faleminderit shumë.